HIRDETŐ

Forrás: canva:crystaltmc

Kacsaháj sütése

A kacsaháj sütése igazi családi kedvenc, melyet már generációkon át sütünk a családomban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg kacsaháj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál édes paprika Hozzáadott
  • 12 dl olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A kacsahájat tisztítsd meg, távolítsd el a vért és az esetlegesen rajta maradt tollakat. Ezt követően nagyon apró darabokra vágdd, 1-2 centis nagyságúra. Ha nagyobb darabban hagyod, nem lesz annyira ropogós a végeredmény.

2. Lépés

A húsdarabokat tedd egy tálba, majd szórd meg a sóval, borssal és a paprikával, és nyugodtan használj bátran, mert a hús jól elnyeli őket - ezért a hozzáadott ízesítés nem lesz túlzó.

3. Lépés

Jól keverd össze a húst az ízesítőkkel, majd öntsd rá az olajat és hagyd állni egy fél órát, hogy jól összeérjenek az ízek.

4. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd rakd a húsdarabokat egy tepsire és tedd be a sütőbe. Ügyelj arra, hogy ne legyenek túl szorosan, mert akkor nem sülnek szép, egyenletesen barnára, hanem párolódnak!

5. Lépés

30 perc után kezdd el ellenőrizni a húst, hogy szép ropogós-e már. Azt ajánlom, hogy kezdd el a bőrös oldalukkal kezdve sütni, majd fordítsd meg őket a hússal felfelé, így megelőzheted, hogy a bőr megégjen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új