Forrás: canva:crystaltmc
Kacsaháj sütése
A kacsaháj sütése igazi családi kedvenc, melyet már generációkon át sütünk a családomban.
Hozzávalók
- 1 kg kacsaháj
- 1 evőkanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1⁄2 teáskanál édes paprika
- 1⁄2 dl olaj
Eljárás
A kacsahájat tisztítsd meg, távolítsd el a vért és az esetlegesen rajta maradt tollakat. Ezt követően nagyon apró darabokra vágdd, 1-2 centis nagyságúra. Ha nagyobb darabban hagyod, nem lesz annyira ropogós a végeredmény.
A húsdarabokat tedd egy tálba, majd szórd meg a sóval, borssal és a paprikával, és nyugodtan használj bátran, mert a hús jól elnyeli őket - ezért a hozzáadott ízesítés nem lesz túlzó.
Jól keverd össze a húst az ízesítőkkel, majd öntsd rá az olajat és hagyd állni egy fél órát, hogy jól összeérjenek az ízek.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd rakd a húsdarabokat egy tepsire és tedd be a sütőbe. Ügyelj arra, hogy ne legyenek túl szorosan, mert akkor nem sülnek szép, egyenletesen barnára, hanem párolódnak!
30 perc után kezdd el ellenőrizni a húst, hogy szép ropogós-e már. Azt ajánlom, hogy kezdd el a bőrös oldalukkal kezdve sütni, majd fordítsd meg őket a hússal felfelé, így megelőzheted, hogy a bőr megégjen.