HIRDETŐ

Forrás: canva:crystaltmc

Kacsaháj sütése

A kacsaháj sütése igazi családi kedvenc, melyet már generációkon át sütünk a családomban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg kacsaháj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál édes paprika Hozzáadott
  • 12 dl olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A kacsahájat tisztítsd meg, távolítsd el a vért és az esetlegesen rajta maradt tollakat. Ezt követően nagyon apró darabokra vágdd, 1-2 centis nagyságúra. Ha nagyobb darabban hagyod, nem lesz annyira ropogós a végeredmény.

2. Lépés

A húsdarabokat tedd egy tálba, majd szórd meg a sóval, borssal és a paprikával, és nyugodtan használj bátran, mert a hús jól elnyeli őket - ezért a hozzáadott ízesítés nem lesz túlzó.

3. Lépés

Jól keverd össze a húst az ízesítőkkel, majd öntsd rá az olajat és hagyd állni egy fél órát, hogy jól összeérjenek az ízek.

4. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd rakd a húsdarabokat egy tepsire és tedd be a sütőbe. Ügyelj arra, hogy ne legyenek túl szorosan, mert akkor nem sülnek szép, egyenletesen barnára, hanem párolódnak!

5. Lépés

30 perc után kezdd el ellenőrizni a húst, hogy szép ropogós-e már. Azt ajánlom, hogy kezdd el a bőrös oldalukkal kezdve sütni, majd fordítsd meg őket a hússal felfelé, így megelőzheted, hogy a bőr megégjen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek