HIRDETŐ

Forrás: canva

Kacsamáj terrin

Kacsamáj terrin elkészítése nem is olyan bonyolult feladat, ahogy azt sokan gondolnák. Sokszor készítettek már egy ilyen finomságot otthoni környezetben is, és mindig nagyon boldogan vontam le a következtetést, hogy milyen régóta nem készítettem kacsamáj terrint!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g Kacsamáj Hozzáadott
  • Só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 60 ml Madeira bor (vagy portói) Hozzáadott
  • 60 ml brandy Hozzáadott
  • 300 g vaj Hozzáadott
  • friss fűszernövények (pl. rozmaring, kakukkfű petrezselyem) Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

149 perc.
1. Lépés

Közepes méretű teflonos serpenyőt melegítünk közepes hőfokon, majd hozzáadjuk a fűszernövényeket és a fokhagymát. Fontos, hogy ne égessük meg a fűszereket, ezért ajánlott idővel és folyamatosan kevergetni.

2. Lépés

A kacsamájat csak enyhén sózzuk, borsozzuk, de ne túlzásba vinni, hiszen a vaj is sózott lesz. A májat a fűszernövényekkel és fokhagymával együtt adagokban átsütjük.

3. Lépés

Amikor a máj már szép barnás színű, lassan hozzáadjuk a Madeira bort és a brandyt. Itt fontos, hogy magas hőfokon párolva sütjük, hogy az alkohol elpárologjon.

4. Lépés

Ha elkészült, a májat egy keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a vajat. Mindent összekeverünk, majd turmixgépbe tesszük és pürésítjük.

5. Lépés

Az így kapott masszát átszűrjük, majd kisebb tálkákba (terrin formába) töltjük. Hűtőbe tesszük és legalább 4 órán keresztül hűtjük.

6. Lépés

Tálaláskor kivesszük a hűtőből és hagymával, friss bagettel, esetleg füstölt sonkával kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek