HIRDETŐ

Forrás: canva

Kacsamáj terrin

Kacsamáj terrin elkészítése nem is olyan bonyolult feladat, ahogy azt sokan gondolnák. Sokszor készítettek már egy ilyen finomságot otthoni környezetben is, és mindig nagyon boldogan vontam le a következtetést, hogy milyen régóta nem készítettem kacsamáj terrint!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g Kacsamáj Hozzáadott
  • Só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 60 ml Madeira bor (vagy portói) Hozzáadott
  • 60 ml brandy Hozzáadott
  • 300 g vaj Hozzáadott
  • friss fűszernövények (pl. rozmaring, kakukkfű petrezselyem) Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

149 perc.
1. Lépés

Közepes méretű teflonos serpenyőt melegítünk közepes hőfokon, majd hozzáadjuk a fűszernövényeket és a fokhagymát. Fontos, hogy ne égessük meg a fűszereket, ezért ajánlott idővel és folyamatosan kevergetni.

2. Lépés

A kacsamájat csak enyhén sózzuk, borsozzuk, de ne túlzásba vinni, hiszen a vaj is sózott lesz. A májat a fűszernövényekkel és fokhagymával együtt adagokban átsütjük.

3. Lépés

Amikor a máj már szép barnás színű, lassan hozzáadjuk a Madeira bort és a brandyt. Itt fontos, hogy magas hőfokon párolva sütjük, hogy az alkohol elpárologjon.

4. Lépés

Ha elkészült, a májat egy keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a vajat. Mindent összekeverünk, majd turmixgépbe tesszük és pürésítjük.

5. Lépés

Az így kapott masszát átszűrjük, majd kisebb tálkákba (terrin formába) töltjük. Hűtőbe tesszük és legalább 4 órán keresztül hűtjük.

6. Lépés

Tálaláskor kivesszük a hűtőből és hagymával, friss bagettel, esetleg füstölt sonkával kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új