HIRDETŐ

Forrás: phbcz from Getty Images

Kaporos mártás hússal és gombóccal

A hagyományos szlovák kaporos mártás hússal egyszerű és ízletes étel, amelyet az egész család számára elkészíthetünk. Ez az étel remekül illik különböző köretekhez - mi szeretjük gombóccal tálalni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús

  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 db fokhagyma Hozzáadott
  • 2 db sárgarépa Hozzáadott

Mártás

  • 2 kanalak vaj Hozzáadott
  • 2 kanalak önserkentő liszt Hozzáadott
  • 800 ml Húsleves Hozzáadott
  • 2 bal Szárított kapor Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 db citrom Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsük elő a húst. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjunk hozzá apróra vágott hagymát és fokhalmot, és aranybarnára pirítjuk őket. Ezután adjunk hozzá apróra vágott marhahúst, és süssük meg minden oldalán, majd pároljuk egy ideig.

2. Lépés

Mártás - megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és aranybarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húslevest, és finoman keverjük, hogy ne legyenek csomók.

3. Lépés

Hozzáadjuk a szárított kapor, fűszereket és hagyjuk együtt főni. Majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és hagyjuk a szószt besűrűsödni.

4. Lépés

Végül ízesítjük a mártást citromlével, hozzáadjuk a párolt húst, és mindent együtt még egy ideig főzzünk, hogy az ízek összeérjenek.

5. Lépés

Szolgáljuk gombóccal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek