HIRDETŐ

Forrás: phbcz from Getty Images

Kaporos mártás hússal és gombóccal

A hagyományos szlovák kaporos mártás hússal egyszerű és ízletes étel, amelyet az egész család számára elkészíthetünk. Ez az étel remekül illik különböző köretekhez - mi szeretjük gombóccal tálalni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús

  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 db fokhagyma Hozzáadott
  • 2 db sárgarépa Hozzáadott

Mártás

  • 2 kanalak vaj Hozzáadott
  • 2 kanalak önserkentő liszt Hozzáadott
  • 800 ml Húsleves Hozzáadott
  • 2 bal Szárított kapor Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 db citrom Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsük elő a húst. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjunk hozzá apróra vágott hagymát és fokhalmot, és aranybarnára pirítjuk őket. Ezután adjunk hozzá apróra vágott marhahúst, és süssük meg minden oldalán, majd pároljuk egy ideig.

2. Lépés

Mártás - megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és aranybarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húslevest, és finoman keverjük, hogy ne legyenek csomók.

3. Lépés

Hozzáadjuk a szárított kapor, fűszereket és hagyjuk együtt főni. Majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és hagyjuk a szószt besűrűsödni.

4. Lépés

Végül ízesítjük a mártást citromlével, hozzáadjuk a párolt húst, és mindent együtt még egy ideig főzzünk, hogy az ízek összeérjenek.

5. Lépés

Szolgáljuk gombóccal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új