Forrás: phbcz from Getty Images
Kaporos mártás hússal és gombóccal
A hagyományos szlovák kaporos mártás hússal egyszerű és ízletes étel, amelyet az egész család számára elkészíthetünk. Ez az étel remekül illik különböző köretekhez - mi szeretjük gombóccal tálalni.
Hozzávalók
Hús
- 500 g marhahús
- 1 db The Onion
- 2 db fokhagyma
- 2 db sárgarépa
Mártás
- 2 kanalak vaj
- 2 kanalak önserkentő liszt
- 800 ml Húsleves
- 2 bal Szárított kapor
- 200 ml főzőtejszín
- 1 db citrom
- só és bors
Eljárás
Először készítsük elő a húst. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjunk hozzá apróra vágott hagymát és fokhalmot, és aranybarnára pirítjuk őket. Ezután adjunk hozzá apróra vágott marhahúst, és süssük meg minden oldalán, majd pároljuk egy ideig.
Mártás - megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és aranybarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húslevest, és finoman keverjük, hogy ne legyenek csomók.
Hozzáadjuk a szárított kapor, fűszereket és hagyjuk együtt főni. Majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és hagyjuk a szószt besűrűsödni.
Végül ízesítjük a mártást citromlével, hozzáadjuk a párolt húst, és mindent együtt még egy ideig főzzünk, hogy az ízek összeérjenek.
Szolgáljuk gombóccal.