Káposztával töltött paprika
Ez a magyaros étel megújítja a klasszikus töltött paprikát, ahol a hagyományos darálthúsos tölteléket káposztával helyettesíti. Könnyű, egészséges és ízletes.
Hozzávalók
- 4 nagy sárga vagy piros kaliforniai paprika
- 400 g aprított savanyú káposzta
- 1 Közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 Csésze Rizs
- 1 teáskanál édes fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Csésze paradicsomszósz
- 1 l alaplé (húsleves vagy zöldségleves)
- friss petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
Vágjuk le a paprikák tetejét, és távolítsuk el a magokat és a húsos belsőt, majd tegyük őket félre.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pároljuk, amíg a hagyma áttetsző lesz.
Adjuk hozzá a rizst és a fűszerpaprikát, és folyamatos keverés mellett pirítsuk egy-két percig.
Adjuk hozzá az aprított savanyú káposztát, a sót és borsot, keverjük össze, majd vegyük le a tűzről.
Töltsük meg a paprikákat a rizses-káposztás keverékkel, majd helyezzük őket egy nagyobb méretű jénai tálba vagy sütőformába.
Öntsük a paradicsomszósz és az alaplé közvetlenül a paprikákra és a tálba.
Takarjuk le az edényt alufóliával, és süssük a paprikákat az előmelegített sütőben kb. 1 óra hosszat, vagy amíg a paprika megpuhul.
Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.