HIRDETŐ

Káposztával töltött paprika

Ez a magyaros étel megújítja a klasszikus töltött paprikát, ahol a hagyományos darálthúsos tölteléket káposztával helyettesíti. Könnyű, egészséges és ízletes.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy sárga vagy piros kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 400 g aprított savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Csésze Rizs Hozzáadott
  • 1 teáskanál édes fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Csésze paradicsomszósz Hozzáadott
  • 1 l alaplé (húsleves vagy zöldségleves) Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.

2. Lépés

Vágjuk le a paprikák tetejét, és távolítsuk el a magokat és a húsos belsőt, majd tegyük őket félre.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pároljuk, amíg a hagyma áttetsző lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a rizst és a fűszerpaprikát, és folyamatos keverés mellett pirítsuk egy-két percig.

5. Lépés

Adjuk hozzá az aprított savanyú káposztát, a sót és borsot, keverjük össze, majd vegyük le a tűzről.

6. Lépés

Töltsük meg a paprikákat a rizses-káposztás keverékkel, majd helyezzük őket egy nagyobb méretű jénai tálba vagy sütőformába.

7. Lépés

Öntsük a paradicsomszósz és az alaplé közvetlenül a paprikákra és a tálba.

8. Lépés

Takarjuk le az edényt alufóliával, és süssük a paprikákat az előmelegített sütőben kb. 1 óra hosszat, vagy amíg a paprika megpuhul.

9. Lépés

Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új