HIRDETŐ
Kapros túrós
Egy tradicionális magyar étel, amely túróból és friss kaporból készül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g tehéntúró
- 1 csokor friss kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- só ízlés szerint-őrölt bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A tehéntrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük.
2. Lépés
A friss kaprot finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a túróhoz.
3. Lépés
A fokhagymát meghámozzuk és a túróhoz keverjük.
4. Lépés
Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Jól összetörjük, hogy krémes masszát kapjunk.
5. Lépés
Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük ízlés szerint.
6. Lépés
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat.
7. Lépés
A túrós masszából kis gombócokat formázunk, majd belehelyezzük a forró olajba.
8. Lépés
Mindkét oldalukat aranybára pirítjuk , majdpapírtörlőre tesszük hogy a felesleges olajat leszívja.