HIRDETŐ

Kapros túrós

Egy tradicionális magyar étel, amely túróból és friss kaporból készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g tehéntúró Hozzáadott
  • 1 csokor friss kapor Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • só ízlés szerint-őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tehéntrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük.

2. Lépés

A friss kaprot finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a túróhoz.

3. Lépés

A fokhagymát meghámozzuk és a túróhoz keverjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Jól összetörjük, hogy krémes masszát kapjunk.

5. Lépés

Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük ízlés szerint.

6. Lépés

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat.

7. Lépés

A túrós masszából kis gombócokat formázunk, majd belehelyezzük a forró olajba.

8. Lépés

Mindkét oldalukat aranybára pirítjuk , majdpapírtörlőre tesszük hogy a felesleges olajat leszívja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új