Forrás: canva_ eZee Pics Studio
Karácsonyi citromos keksz
Egy különleges karácsonyi keksz receptet szeretnék most Veletek megosztani, mely számomra a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. A citromos ízvilág segít felélénkíteni a cukor és a fahéj által uralt ünnepi sütik palettáját.
Hozzávalók
- 200 Gram liszt
- 100 Gram porcukor
- 100 Gram vaj
- 1 Minden tojás
- 1 citrom reszelt héja és leve (jobb esetben bio citrom)
- 1 csipet só
Eljárás
Gyűjtsd össze a hozzávalókat, és mérd ki őket pontosan. Ez nagyon fontos, mert a tésztának a megfelelő állagúnak kell lennie, különben könnyen széteshet a sütés során.
A lisztet, porcukrot, és sót tedd egy tálba, majd add hozzá a vajat. Az összeállításban nagy segítségünkre lesz egy robotgép, így a tészta gyorsabban és könnyebben áll össze.
Add hozzá a tojást, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd gyúrd össze a hozzávalókat. Ha kézzel dolgozol, a tésztát alaposan gyúrd össze, de ne dolgozd túl, mert a vaj miatt könnyen ragadós lehet.
Formázd meg a kekszeket: görgess egy hengert a tésztából, amit hűtőszekrényben pihentesz. Ezen idő alatt a tészta megkeményedik, és könnyebb lesz vele dolgozni.
Végül, előmelegített sütőben, a köztük hagyott távolságra is figyelni kell, mivel a sütés során a kekszek nőni fognak, süssük meg a kekszeket.