HIRDETŐ

Forrás: canva_ eZee Pics Studio

Karácsonyi citromos keksz

Egy különleges karácsonyi keksz receptet szeretnék most Veletek megosztani, mely számomra a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. A citromos ízvilág segít felélénkíteni a cukor és a fahéj által uralt ünnepi sütik palettáját.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 Gram liszt Hozzáadott
  • 100 Gram porcukor Hozzáadott
  • 100 Gram vaj Hozzáadott
  • 1 Minden tojás Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja és leve (jobb esetben bio citrom) Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Gyűjtsd össze a hozzávalókat, és mérd ki őket pontosan. Ez nagyon fontos, mert a tésztának a megfelelő állagúnak kell lennie, különben könnyen széteshet a sütés során.

2. Lépés

A lisztet, porcukrot, és sót tedd egy tálba, majd add hozzá a vajat. Az összeállításban nagy segítségünkre lesz egy robotgép, így a tészta gyorsabban és könnyebben áll össze.

3. Lépés

Add hozzá a tojást, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd gyúrd össze a hozzávalókat. Ha kézzel dolgozol, a tésztát alaposan gyúrd össze, de ne dolgozd túl, mert a vaj miatt könnyen ragadós lehet.

4. Lépés

Formázd meg a kekszeket: görgess egy hengert a tésztából, amit hűtőszekrényben pihentesz. Ezen idő alatt a tészta megkeményedik, és könnyebb lesz vele dolgozni.

5. Lépés

Végül, előmelegített sütőben, a köztük hagyott távolságra is figyelni kell, mivel a sütés során a kekszek nőni fognak, süssük meg a kekszeket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új