HIRDETŐ

Forrás: canva

Karácsonyi fatörzs

Remélem, tetszeni fog a saját készítésű karácsonyi fatörzs receptem, és az ünnepi asztalon is helyet kap majd.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 6 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 7 evőkanál önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 20 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • Fél citrom héja (vagy narancs héja) Hozzáadott
  • Fél citrom leve (vagy narancs leve) Hozzáadott
  • 5 cl rum (elhagyható) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Az 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk a 6 evőkanál cukorral, közben belekeverjük a sárgáját egyenként. Ne ijedjünk meg, ha a hab látszólag összeesik a tojássárgájától, mert amint belekeverjük a lisztet, ismét fellazul.

2. Lépés

Hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport, a vaníliás cukrot, a 7 evőkanál lisztet, és a sütőport, és óvatosan, de alaposan összekeverjük.

3. Lépés

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elsimítjuk rajta a masszát. Ne legyen réteg túl vékony, mivel később feltekerve könnyen széthasadhat.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes lángon 180-200 C fokon kb. 15-20 percet sütjük. Fontos, hogy ne legyen túlsütve, mert szintén könnyen elrepedezhet.

5. Lépés

A krémhez a mascarponét, a porcukrot, a citrom- vagy narancs héjat és levét, valamint a rumot összekeverjük.

6. Lépés

Amint a tészta kihűlt, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd óvatosan feltekerjük. Itt fontos, hogy ne legyen túl szoros a tekercs, mert a krém kinyomódhat a szélein.

7. Lépés

A feltekert fatörzset legalább két órán át hűtőben pihentetjük, hogy a krém megdermedjen, és könnyebben szeletelhető legyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek