HIRDETŐ

Forrás: canva

Karácsonyi fatörzs

Remélem, tetszeni fog a saját készítésű karácsonyi fatörzs receptem, és az ünnepi asztalon is helyet kap majd.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 6 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 7 evőkanál önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 20 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • Fél citrom héja (vagy narancs héja) Hozzáadott
  • Fél citrom leve (vagy narancs leve) Hozzáadott
  • 5 cl rum (elhagyható) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Az 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk a 6 evőkanál cukorral, közben belekeverjük a sárgáját egyenként. Ne ijedjünk meg, ha a hab látszólag összeesik a tojássárgájától, mert amint belekeverjük a lisztet, ismét fellazul.

2. Lépés

Hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport, a vaníliás cukrot, a 7 evőkanál lisztet, és a sütőport, és óvatosan, de alaposan összekeverjük.

3. Lépés

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elsimítjuk rajta a masszát. Ne legyen réteg túl vékony, mivel később feltekerve könnyen széthasadhat.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes lángon 180-200 C fokon kb. 15-20 percet sütjük. Fontos, hogy ne legyen túlsütve, mert szintén könnyen elrepedezhet.

5. Lépés

A krémhez a mascarponét, a porcukrot, a citrom- vagy narancs héjat és levét, valamint a rumot összekeverjük.

6. Lépés

Amint a tészta kihűlt, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd óvatosan feltekerjük. Itt fontos, hogy ne legyen túl szoros a tekercs, mert a krém kinyomódhat a szélein.

7. Lépés

A feltekert fatörzset legalább két órán át hűtőben pihentetjük, hogy a krém megdermedjen, és könnyebben szeletelhető legyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új