Forrás: RuthBlack for iStockPhotos
Karácsonyi gömbök
Ezt a receptet a karácsonyi gömbök néhányszor kipróbáltam karácsony előtt, hogy kedves ajándékokat készítsek a barátoknak és a családnak. Nemcsak ünnepi kinézetűek, hanem finom ízűek is! Mindig jó móka a díszítésük, és szabadon engedheted a kreativitásodat.
Hozzávalók
A tortához:
- 200 Gram cukor
- 200 Gram liszt
- 4 Tojás
- 200 Gram lágyított vaj
- 1 Teáskanál szódabikarbóna
- 1 Teáskanál vanília esszencia
A mázhoz és a díszítéshez:
- 200 Gram csokoládé
- 50 Gram Kókuszolaj vagy palmin
- Különböző szóróanyagok és karácsonyi díszek
- 24 Nyalókapálcikák
Eljárás
A saját karácsonyi tortabevonó sütemény elkészítéséhez kezdje a torta elkészítésével. A vajat és a cukrot egy tálban verjük habosra. Ez körülbelül 2 percet vesz igénybe, amíg könnyű és habos keveréket kapunk. Ez az állag azért fontos, mert így később lédúsabb lesz a torta.
Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, ügyelve arra, hogy minden tojást jól elkeverjünk, mielőtt hozzáadjuk a következőt. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük jól össze.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Ezeket a száraz hozzávalókat lassan hozzá kell adni a tojásos keverékhez, és óvatosan össze kell hajtogatni, hogy a sütemény habos és könnyű legyen.
Öntse a tésztát egy kizsírozott tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsse kb. 20 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval beleszúrva tiszta nem lesz. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a süteményt!
Miután a sütemény kihűlt, morzsoljuk morzsásra, és formázzunk belőle kis golyókat. Ez egy kicsit ragacsos vállalkozás lehet, de ha 20 percig fagyasztjuk a golyókat, sokkal könnyebb lesz.
Közben olvaszd fel a csokoládét és a kókuszolajat, és hagyd megfelelő hőmérsékletűre hűlni. Mártsuk a nyalókapálcikák végét a csokoládéba, majd szúrjuk őket a kihűlt tortagolyókba. Ezután ismét hűtsük le a tortadobozokat, hogy a csokoládé megszilárduljon és a helyén tartsa a pálcikákat.
Most jön a legszórakoztatóbb rész - a díszítés! Mártsd a cake popokat csokoládéba, majd díszítsd őket szóróanyaggal vagy bármi mással, amit szeretnél. Ennek viszonylag gyorsan kell történnie, mivel a csokoládé gyorsan szárad. Ezután hagyja a cake popokat száradni egy állványon vagy tálcán.
Ezek a karácsonyi torta pops! Édesek, finomak és tökéletesek az ünnepi szezonban. Mindig nagy sikert aratnak, és fantasztikusan néznek ki mind a keksztálon, mind ajándékként.