HIRDETŐ

Forrás: RuthBlack for iStockPhotos

Karácsonyi gömbök

Ezt a receptet a karácsonyi gömbök néhányszor kipróbáltam karácsony előtt, hogy kedves ajándékokat készítsek a barátoknak és a családnak. Nemcsak ünnepi kinézetűek, hanem finom ízűek is! Mindig jó móka a díszítésük, és szabadon engedheted a kreativitásodat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24

A tortához:

  • 200 Gram cukor Hozzáadott
  • 200 Gram liszt Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 200 Gram lágyított vaj Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Teáskanál vanília esszencia Hozzáadott

A mázhoz és a díszítéshez:

  • 200 Gram csokoládé Hozzáadott
  • 50 Gram Kókuszolaj vagy palmin Hozzáadott
  • Különböző szóróanyagok és karácsonyi díszek Hozzáadott
  • 24 Nyalókapálcikák Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A saját karácsonyi tortabevonó sütemény elkészítéséhez kezdje a torta elkészítésével. A vajat és a cukrot egy tálban verjük habosra. Ez körülbelül 2 percet vesz igénybe, amíg könnyű és habos keveréket kapunk. Ez az állag azért fontos, mert így később lédúsabb lesz a torta.

2. Lépés

Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, ügyelve arra, hogy minden tojást jól elkeverjünk, mielőtt hozzáadjuk a következőt. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük jól össze.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Ezeket a száraz hozzávalókat lassan hozzá kell adni a tojásos keverékhez, és óvatosan össze kell hajtogatni, hogy a sütemény habos és könnyű legyen.

4. Lépés

Öntse a tésztát egy kizsírozott tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsse kb. 20 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval beleszúrva tiszta nem lesz. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a süteményt!

5. Lépés

Miután a sütemény kihűlt, morzsoljuk morzsásra, és formázzunk belőle kis golyókat. Ez egy kicsit ragacsos vállalkozás lehet, de ha 20 percig fagyasztjuk a golyókat, sokkal könnyebb lesz.

6. Lépés

Közben olvaszd fel a csokoládét és a kókuszolajat, és hagyd megfelelő hőmérsékletűre hűlni. Mártsuk a nyalókapálcikák végét a csokoládéba, majd szúrjuk őket a kihűlt tortagolyókba. Ezután ismét hűtsük le a tortadobozokat, hogy a csokoládé megszilárduljon és a helyén tartsa a pálcikákat.

7. Lépés

Most jön a legszórakoztatóbb rész - a díszítés! Mártsd a cake popokat csokoládéba, majd díszítsd őket szóróanyaggal vagy bármi mással, amit szeretnél. Ennek viszonylag gyorsan kell történnie, mivel a csokoládé gyorsan szárad. Ezután hagyja a cake popokat száradni egy állványon vagy tálcán.

8. Lépés

Ezek a karácsonyi torta pops! Édesek, finomak és tökéletesek az ünnepi szezonban. Mindig nagy sikert aratnak, és fantasztikusan néznek ki mind a keksztálon, mind ajándékként.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új