HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: photoAC
Karácsonyi Habcsók
Ezek a karácsonyi habcsókok ideálisak bármely ünnepi asztal dekorációjához. A habcsók mellett enyhe fahéj és szegfűszeg ízt érezhetünk, ami tökéletesen illik a karácsonyi hangulathoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
20
Habcsók
- 4 ks tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 1 csipet só
Fűszerezés
- 1⁄2 teáskanál őrölt fahéj
- 1⁄4 teáskanál őrölt szegfűszeg
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval.
2. Lépés
Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot a tojásfehérjéhez, miközben folyamatosan verjük.
3. Lépés
Adjuk hozzá az őrölt fahéjat és szegfűszegőt a masszához, majd keverjük össze óvatosan.
4. Lépés
Egy sütőpapírral borított tepsire formázzunk kis habcsókokat a masszából.
5. Lépés
Előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten (100°C-on) süssük a habcsókot kb. 45-60 percig, vagy amíg a habcsókok meg nem száradnak és könnyen leemelhetők a sütőpapírról.