Forrás: Pixabay: jamstraightuk
Karácsonyi kalács
A karácsony egyszerűen nem lenne ugyanaz a hagyományos, illatos, finom karácsonyi kalács nélkül. Ez a recept kerülendő minden hozzávalót a tökéletes karácsonyi kalácshoz, beleértve az egyszerűen követhető utasításokat a kneadingtól a sütésig. Boldog Főzés!
Hozzávalók
Tészta
- 500 g búzaliszt
- 1 Csomag szárított élesztő
- 150 ml tej
- 75 g cukor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 100 g vaj
Töltelék
- 200 g darált dió
- 100 g cukor
- 1 teáskanál Fahéj
- 100 ml tej
Eljárás
Készítsd elő a tésztát az összes hozzávaló összekeverésével, majd hagyd kelni 1-2 órán keresztül.
Amíg a tészta kél, készítsd elő a tölteléket a darált dió, cukor, fahéj és tej összekeverésével, majd hagyd állni.
Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki egy nagy téglalap formájára, majd halmozd rá egyenletesen a tölteléket.
Tekerd fel a tésztát a hosszanti oldalánál fogva, vágd félbe hosszában, majd fonjad össze a két részt.
Helyezd a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig.