HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: jamstraightuk

Karácsonyi kalács

A karácsony egyszerűen nem lenne ugyanaz a hagyományos, illatos, finom karácsonyi kalács nélkül. Ez a recept kerülendő minden hozzávalót a tökéletes karácsonyi kalácshoz, beleértve az egyszerűen követhető utasításokat a kneadingtól a sütésig. Boldog Főzés!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 75 g cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a tésztát az összes hozzávaló összekeverésével, majd hagyd kelni 1-2 órán keresztül.

2. Lépés

Amíg a tészta kél, készítsd elő a tölteléket a darált dió, cukor, fahéj és tej összekeverésével, majd hagyd állni.

3. Lépés

Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki egy nagy téglalap formájára, majd halmozd rá egyenletesen a tölteléket.

4. Lépés

Tekerd fel a tésztát a hosszanti oldalánál fogva, vágd félbe hosszában, majd fonjad össze a két részt.

5. Lépés

Helyezd a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek