HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: jamstraightuk

Karácsonyi kalács

A karácsony egyszerűen nem lenne ugyanaz a hagyományos, illatos, finom karácsonyi kalács nélkül. Ez a recept kerülendő minden hozzávalót a tökéletes karácsonyi kalácshoz, beleértve az egyszerűen követhető utasításokat a kneadingtól a sütésig. Boldog Főzés!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 75 g cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a tésztát az összes hozzávaló összekeverésével, majd hagyd kelni 1-2 órán keresztül.

2. Lépés

Amíg a tészta kél, készítsd elő a tölteléket a darált dió, cukor, fahéj és tej összekeverésével, majd hagyd állni.

3. Lépés

Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki egy nagy téglalap formájára, majd halmozd rá egyenletesen a tölteléket.

4. Lépés

Tekerd fel a tésztát a hosszanti oldalánál fogva, vágd félbe hosszában, majd fonjad össze a két részt.

5. Lépés

Helyezd a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új