HIRDETŐ

Forrás: canva

Karácsonyi sült pisztráng

Minden karácsonykor megismétlem ezt a receptet évek óta, mert szerintem nincs is jobb, mint egy finom, illatos sült pisztráng a karácsonyi asztalon. A pisztráng olyan könnyen elkészíthető, ízletes és egészséges hús, hogy szinte bűn kihagyni.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab Pisztráng Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • friss rozmaring Hozzáadott
  • ne fukarkodjunk vele Hozzáadott
  • só-bors Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • olíva olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először tisztítsuk meg a pisztrángot, majd szárítgassuk meg alaposan papírtörlővel. Ha esetleg halboltban vásároltuk és ott tisztították meg nekünk, az sem gond, csak otthon is ellenőrizze át még egyszer, hogy minden rendben van-e a halszálkákkal. Sózzuk, borsozzuk belül és kívül is az ízlésünknek megfelelően. Ezután jöhet a fokhagyma és a citrom. A fokhagymát apróra vágjuk, a citromot pedig vékony szeletekre. Ne feledkezzünk meg a rozmaringról se, amit szintén bele tömöríthetünk a pisztrángba.

2. Lépés

Előmelegített sütőben, alufóliára helyezzük a halakat és megcsorgatjuk olíva olajjal, a sütési idő körülbelül 20 perc 180 fokon, de ez a sütőtől is függ. Én személy szerint a közepes hőfokot és a légkeveréses funkciót szoktam használni, így mindig szépen, egyenletesen sül meg a pisztráng.

3. Lépés

A sült pisztrángokat friss salátával és citromkarikákkal tálaljuk, és ne feledkezzünk meg a rozmaringról sem, ez adja meg a végleges karácsonyi hangulatot. A tálaláskor ajánlom, hogy mindenki kapjon egy-egy saját halat, így mindenki saját maga boncolhatja ki a halát és beleharaphat a finom húsba.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új