HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: CrafterChef

Karamellás popcorn

A kellemes délutánt otthon töltöttem, amikor eszembe jutott a nagymamám receptje a karamellás popcornról. Mindig nagy élvezettel fogyasztottuk ezeket az édes falatokat, amikor ott voltunk. Ma úgy döntöttem, nem veszem meg a bolti verziót, hanem magam készítem el.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 120 g popcorn Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 4 evőkanál víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy felmelegítjük a nagy sütőedényt. Hozzáadhatjuk a szemeket egyszerre, de személyes tapasztalatom szerint jobb, ha kis adagokban adjuk hozzá őket. Így biztosan nem égnek oda, és a puffasztás is egyenletesebb lesz.

2. Lépés

Amíg a pattogatott kukoricánk elkészül, kezdjük el a karamell mázt. Egy másik edényben olvasszuk fel a cukrot a vízzel, közepes lángon. Legyünk türelemmel, és ne kevergessük állandóan, hagyjuk, hogy a cukor magától olvadjon. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a karamellád krémes és egynemű legyen.

3. Lépés

Amint a cukor teljesen felolvadt és aranybarnára változott - de ne hagyjuk, hogy túlságosan besötétedjen, mert akkor égett íze lesz - adjuk hozzá a vajat, és keverjük jól össze.

4. Lépés

A kész mázat öntsük a pattogatott kukoricára. Gyorsan és alaposan forgassuk össze, hogy minden morzsát bevonjon a karamell. Tapasztalatom szerint, ha erre nem szánunk elég időt és energiát, akkor a popcorn egy része karamell nélküli marad, ami csalódást okozhat az ínyenceknek.

5. Lépés

Hagyjuk a popcorn-t 5-10 percig hűlni, hogy a máz megszilárduljon rajta, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új