HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: CrafterChef

Karamellás popcorn

A kellemes délutánt otthon töltöttem, amikor eszembe jutott a nagymamám receptje a karamellás popcornról. Mindig nagy élvezettel fogyasztottuk ezeket az édes falatokat, amikor ott voltunk. Ma úgy döntöttem, nem veszem meg a bolti verziót, hanem magam készítem el.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 120 g popcorn Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 4 evőkanál víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy felmelegítjük a nagy sütőedényt. Hozzáadhatjuk a szemeket egyszerre, de személyes tapasztalatom szerint jobb, ha kis adagokban adjuk hozzá őket. Így biztosan nem égnek oda, és a puffasztás is egyenletesebb lesz.

2. Lépés

Amíg a pattogatott kukoricánk elkészül, kezdjük el a karamell mázt. Egy másik edényben olvasszuk fel a cukrot a vízzel, közepes lángon. Legyünk türelemmel, és ne kevergessük állandóan, hagyjuk, hogy a cukor magától olvadjon. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a karamellád krémes és egynemű legyen.

3. Lépés

Amint a cukor teljesen felolvadt és aranybarnára változott - de ne hagyjuk, hogy túlságosan besötétedjen, mert akkor égett íze lesz - adjuk hozzá a vajat, és keverjük jól össze.

4. Lépés

A kész mázat öntsük a pattogatott kukoricára. Gyorsan és alaposan forgassuk össze, hogy minden morzsát bevonjon a karamell. Tapasztalatom szerint, ha erre nem szánunk elég időt és energiát, akkor a popcorn egy része karamell nélküli marad, ami csalódást okozhat az ínyenceknek.

5. Lépés

Hagyjuk a popcorn-t 5-10 percig hűlni, hogy a máz megszilárduljon rajta, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek