HIRDETŐ

Karcagi birkapörkölt

A karcagi birkapörkölt egy hagyományos magyar étel, amelyet általában húsos, zsíros birkabőrrel készítenek. A húst hosszú ideig főzik, amíg szépen puha nem lesz, majd paprikás mártással ízesítik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg birkahús Hozzáadott
  • 3 evőkanál sertészsír vagy olaj Hozzáadott
  • 4 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 3 ks paradicsom Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A birkahúst megmossuk és kb. 3-4 cm-es kockákra vágjuk.

2. Lépés

A zsírt vagy olajat felhevítjük egy nagy lábasban, majd mdegpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor az már kissé üveges, hozzáadjuk a kockázott birkahúst és állandó keverés mellett addig pirítjuk, amíg a hús minden oldala piros színű lesz.

3. Lépés

Közben a zöldpaprikát és a paradicsomot is darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. A fokhagymát is zúzva beletesszük. Ízlés szerint megsózzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a babérlevelet is.

4. Lépés

Egy liter vizet öntünk rá, majd lefedve, alacsony lángon, időnként megkeverve, kb. 2-2,5 órán keresztül főzzük.

5. Lépés

5 Közben a köményt egy serpenyőben szárazon megpirítjuk

6. Lépés

Ha szükséges, még ízesítjük és hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új