HIRDETŐ

Karcagi birkapörkölt

A karcagi birkapörkölt egy hagyományos magyar étel, amelyet általában húsos, zsíros birkabőrrel készítenek. A húst hosszú ideig főzik, amíg szépen puha nem lesz, majd paprikás mártással ízesítik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg birkahús Hozzáadott
  • 3 evőkanál sertészsír vagy olaj Hozzáadott
  • 4 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 3 ks paradicsom Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A birkahúst megmossuk és kb. 3-4 cm-es kockákra vágjuk.

2. Lépés

A zsírt vagy olajat felhevítjük egy nagy lábasban, majd mdegpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor az már kissé üveges, hozzáadjuk a kockázott birkahúst és állandó keverés mellett addig pirítjuk, amíg a hús minden oldala piros színű lesz.

3. Lépés

Közben a zöldpaprikát és a paradicsomot is darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. A fokhagymát is zúzva beletesszük. Ízlés szerint megsózzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a babérlevelet is.

4. Lépés

Egy liter vizet öntünk rá, majd lefedve, alacsony lángon, időnként megkeverve, kb. 2-2,5 órán keresztül főzzük.

5. Lépés

5 Közben a köményt egy serpenyőben szárazon megpirítjuk

6. Lépés

Ha szükséges, még ízesítjük és hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek