HIRDETŐ
Kardinalis
A Kardinalis egy hagyományos édes magyar desszert, amelyet galuskák, ricotta és szilva összetevőkkel készítenek. A desszertet általában hidegen, porcukorral meghintve szolgálják fel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
Galuska
- 200 g liszt
- 3 darab tojás
- 1 csipet só
Töltelék
- 500 g Ricotta
- 300 g szilva
- 100 g cukor
- 1 Csomag vanília cukor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Keverje össze a lisztet, a tojást és a sót egy tálban, majd gyúrja össze, amíg sima galuskatésztát nem kap.
2. Lépés
A ricottát keverje össze a cukorral és a vanília cukorral egy másik tálban.
3. Lépés
Vágja fel a szilvákat kisebb darabokra, majd keverje össze őket a ricottával.
4. Lépés
Formázzon kis galuskákat a tésztából, majd töltse meg őket a ricotta-szilva keverékkel.
5. Lépés
Főzzük a galuskákat lobogó vízben, amíg fel nem jönnek a felszínre.
6. Lépés
Szolgálja fel a galuskákat porcukorral meghintve.