HIRDETŐ

Kardinalis

A Kardinalis egy hagyományos édes magyar desszert, amelyet galuskák, ricotta és szilva összetevőkkel készítenek. A desszertet általában hidegen, porcukorral meghintve szolgálják fel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Galuska

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 3 darab tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g Ricotta Hozzáadott
  • 300 g szilva Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vanília cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverje össze a lisztet, a tojást és a sót egy tálban, majd gyúrja össze, amíg sima galuskatésztát nem kap.

2. Lépés

A ricottát keverje össze a cukorral és a vanília cukorral egy másik tálban.

3. Lépés

Vágja fel a szilvákat kisebb darabokra, majd keverje össze őket a ricottával.

4. Lépés

Formázzon kis galuskákat a tésztából, majd töltse meg őket a ricotta-szilva keverékkel.

5. Lépés

Főzzük a galuskákat lobogó vízben, amíg fel nem jönnek a felszínre.

6. Lépés

Szolgálja fel a galuskákat porcukorral meghintve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új