HIRDETŐ

Forrás: canva

Karfiolkrémleves

Ebben a hűvös tavaszi időben a legjobb dolog, ami melegíthet, egy csésze meleg, krémes karfiolkrémleves. A karfiol természetes édessége találkozik a fűszeres, aromás leves zamatával, ami minden falatnál ízorgia. Elkészítésem során minden alkalommal kipróbálok új ízvariációkat, különböző fűszerekkel és növényi krémmel, hogy a leves íze mindig lélegzetelállító legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagyméretű karfiol Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • Só és bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 1 ks hagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A karfiolt mossuk meg, távolítsuk el a külső leveleket és vágjuk rózsáira. A kezemben egyedi trükk: ha a karfiolt fordítva tartod, és a torzsáját vágod le először, kisebb rózsákra tudod bontani, mintha a tetejétől kezdenél hozzá.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, fűszerezzük sóval és borssal, majd pároljuk 5-7 percig, míg aranybarnára nem sül. Vigyázzunk, hogy a hőmérséklet ne legyen túl magas, nehogy odaégjen a fokhagyma.

3. Lépés

Adjuk hozzá a zöldség- vagy csirkehúslevest és a karfiolt, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük 20-30 percig, míg a karfiol megpuhul.

4. Lépés

Ha a karfiol megpuhult, használjunk botmixert, hogy a levest simává és krémessé varázsoljuk.

5. Lépés

Hozzáadjuk a tejszínt vagy a növényi krémet, majd további néhány percre visszatesszük a tűzre, míg a leves újra meleg lesz.

6. Lépés

A levest szervírozhatjuk friss petrezselyemmel vagy croutonnal a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új