HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Karfiolkrémleves
Karfiolhoz az egész évben könnyen hozzá tudunk jutni, így ez a leves bárki számára elérhető. Könnyed, krémes és vitaminban gazdag.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kisebb karfiol
- 2 közepes méretű burgonya
- 1 l alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- olívaolaj
- só és bors
- főzőtejszín
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A karfiolt rózsáira bontjuk. A burgonyát felkockázzuk. Egy fazékba tesszük mindkettőt, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni.
2. Lépés
A fokhagymát és a vöröshagymát felkockázzuk, és olívaolajon megpirítjuk. Ezután a forrásban lévő leveshez adjuk. és lefedve addig főzzük, amig a zöldségek megpuhulnak.
3. Lépés
Főzőtejszín hozzáadását követően, botmixerrel krémesíthetjük. Végül sózzuk, borsozzuk izlés szerint.