HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Karfiolkrémleves

Karfiolhoz az egész évben könnyen hozzá tudunk jutni, így ez a leves bárki számára elérhető. Könnyed, krémes és vitaminban gazdag.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kisebb karfiol Hozzáadott
  • 2 közepes méretű burgonya Hozzáadott
  • 1 l alaplé Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • főzőtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A karfiolt rózsáira bontjuk. A burgonyát felkockázzuk. Egy fazékba tesszük mindkettőt, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni.

2. Lépés

A fokhagymát és a vöröshagymát felkockázzuk, és olívaolajon megpirítjuk. Ezután a forrásban lévő leveshez adjuk. és lefedve addig főzzük, amig a zöldségek megpuhulnak.

3. Lépés

Főzőtejszín hozzáadását követően, botmixerrel krémesíthetjük. Végül sózzuk, borsozzuk izlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek