HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Karfiolkrémleves

Karfiolhoz az egész évben könnyen hozzá tudunk jutni, így ez a leves bárki számára elérhető. Könnyed, krémes és vitaminban gazdag.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kisebb karfiol Hozzáadott
  • 2 közepes méretű burgonya Hozzáadott
  • 1 l alaplé Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • főzőtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A karfiolt rózsáira bontjuk. A burgonyát felkockázzuk. Egy fazékba tesszük mindkettőt, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni.

2. Lépés

A fokhagymát és a vöröshagymát felkockázzuk, és olívaolajon megpirítjuk. Ezután a forrásban lévő leveshez adjuk. és lefedve addig főzzük, amig a zöldségek megpuhulnak.

3. Lépés

Főzőtejszín hozzáadását követően, botmixerrel krémesíthetjük. Végül sózzuk, borsozzuk izlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új