HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Karfiolkrémleves

Karfiolhoz az egész évben könnyen hozzá tudunk jutni, így ez a leves bárki számára elérhető. Könnyed, krémes és vitaminban gazdag.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kisebb karfiol Hozzáadott
  • 2 közepes méretű burgonya Hozzáadott
  • 1 l alaplé Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • főzőtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A karfiolt rózsáira bontjuk. A burgonyát felkockázzuk. Egy fazékba tesszük mindkettőt, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni.

2. Lépés

A fokhagymát és a vöröshagymát felkockázzuk, és olívaolajon megpirítjuk. Ezután a forrásban lévő leveshez adjuk. és lefedve addig főzzük, amig a zöldségek megpuhulnak.

3. Lépés

Főzőtejszín hozzáadását követően, botmixerrel krémesíthetjük. Végül sózzuk, borsozzuk izlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek