HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/EDcJv_e-_hMF-VqVprjN/990521a8eae40bdcf303a02e74360c.jpeg)
Karfiolos plackák sajttal
A ropogós karfiolos plackák sajttal ideális választás gyors és egészséges ebédre vagy vacsorára. Könnyű elkészíteni és az eredmény megéri.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 darab karfiol
- 100 g reszelt sajt
- 2 darab Tojás
- 120 g durva liszt
- 1 darab The Onion
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál Fekete bors
- 2 teáskanál olívaolaj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A karfiolt megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát hámozás után finomra vágjuk.
2. Lépés
A karfiolt mixerbe tesszük és finomra keverjük, hogy rizs konzisztenciája legyen. A keverékhez hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
3. Lépés
A keverékhez adjuk hozzá a reszelt sajtot, tojásokat, lisztet, sót és borsot. Alaposan keverjük össze a keveréket.
4. Lépés
Olívaolajat hevítünk a serpenyőben. Kanállal kiveszünk a karfioltésztából, és lepényt formázunk belőle. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
5. Lépés
A palacsintákat forrón szolgáljuk fel. Önmagukban vagy kedvenc szósszal is tálalhatjuk őket.