Forrás: Pixabay
Kaszás aprópecsenye, az igazán magyaros finomság
A Kaszás aprópecsenye egy igazán magyaros finomság. Az ízbős, fűszeres, diós, magos, paradicsomos szaftban megfőtt sertéshúst karikára vágott vöröshagyma koronázza. Tálalhatjuk tésztával, burgonyával vagy főzelékként is. Az összetevők egyszerűek, a hozzávalók szinte minden konyhában megtalálhatóak. Az elkészítése ugyan rendelkezik némi mókussal, de megéri a fáradságot.
Hozzávalók
- 8 Slice sertéskaraj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 80 ml olaj
- 200 ml sör
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál bors
- 4 ks paradicsom
- 15 dkg dió
- 15 dkg mogyoró
- 15 dkg Mandula
Eljárás
A sertéskarajokat egy tányéron rakjuk szét, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat pirítsuk meg.
A hagymát vágjuk karikákra, a fokhagymát aprítsuk kedvünk szerint, majd egy nagyobb serpenyőben dinszteljük meg őket az olajon.
Adjuk hozzá a pirospaprikát, majd öntsük rá a sört, és fél perc után tegyük bele a hússzeleteket.
A paradicsomokat vágjuk kockákra, adjuk hozzájuk a húsokhoz, majd főzzük együtt negyed órát.
Ekkor tegyük bele a durvára darált diót, mogyorót és mandulát, majd kavarjuk össze, és hagyjuk, hogy a hússzeletek kellőképp átjáródjanak a fűszeres, diós-magos szaftban.
Főzzük még további 10-15 percig, amíg a szaft besűrűsödik.