HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Kaszás aprópecsenye, az igazán magyaros finomság

A Kaszás aprópecsenye egy igazán magyaros finomság. Az ízbős, fűszeres, diós, magos, paradicsomos szaftban megfőtt sertéshúst karikára vágott vöröshagyma koronázza. Tálalhatjuk tésztával, burgonyával vagy főzelékként is. Az összetevők egyszerűek, a hozzávalók szinte minden konyhában megtalálhatóak. Az elkészítése ugyan rendelkezik némi mókussal, de megéri a fáradságot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 Slice sertéskaraj Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 80 ml olaj Hozzáadott
  • 200 ml sör Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 15 dkg dió Hozzáadott
  • 15 dkg mogyoró Hozzáadott
  • 15 dkg Mandula Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A sertéskarajokat egy tányéron rakjuk szét, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat pirítsuk meg.

2. Lépés

A hagymát vágjuk karikákra, a fokhagymát aprítsuk kedvünk szerint, majd egy nagyobb serpenyőben dinszteljük meg őket az olajon.

3. Lépés

Adjuk hozzá a pirospaprikát, majd öntsük rá a sört, és fél perc után tegyük bele a hússzeleteket.

4. Lépés

A paradicsomokat vágjuk kockákra, adjuk hozzájuk a húsokhoz, majd főzzük együtt negyed órát.

5. Lépés

Ekkor tegyük bele a durvára darált diót, mogyorót és mandulát, majd kavarjuk össze, és hagyjuk, hogy a hússzeletek kellőképp átjáródjanak a fűszeres, diós-magos szaftban.

6. Lépés

Főzzük még további 10-15 percig, amíg a szaft besűrűsödik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új