HIRDETŐ
Kellemes Borsós csirke brassói
A Borsós csirke brassói egy ízgazdag és tápláló étel, amely bármilyen alkalomra tökéletes. A lédús, fűszeres csirke és a finom, knédlivel szolgáltatott borsó tökéletes egyveleget képez, amely megigyekszükrővvel tölti meg a szobát.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 csirke felsőcomb
- 500 g borsó (ez lehet friss, fagyasztott vagy konzerv)
- 200 g knédli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 ml napraforgó olaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál Paprika
- 1 teáskanál Majoránna
- 1 l víz
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük
2. Lépés
Hozzáadjuk a csirke felsőcombokat és az összes fűszert, majd addig pirítjuk, amíg a hús aranybarnára sül.
3. Lépés
Hozzáöntjük a vizet és lassú tűzön főzzük kb. 1 órán át.
4. Lépés
Közben a knédliket is elkészítjük a csomagoláson található utasítás szerint.
5. Lépés
Az utolsó fél órában hozzáadjuk a borsót a csirkéhez és együtt főzzük tovább.
6. Lépés
Tálaláskor a csirkét, a borsót és a knédliket együtt szervírozzuk.