HIRDETŐ

Kellemes parfé torta

Ez egy kellemes nyári desszert, ami többféle ízben és formában is elkészíthető. A torta rétegeit jól ki kell pihentetni, hogy szépen elkülönüljenek egymástól.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
14

Parfé réteg:

  • 500 ml habtejszín Hozzáadott
  • 250 g mascarpone sajt Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 3 evőkanál rum Hozzáadott

Brownie réteg:

  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

Gyümölcs réteg:

  • 500 g friss bogyós gyümölcs (pl. eper, málna, áfonya) Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott

Díszítéshez:

  • friss bogyós gyümölcsök Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A brownie réteg:

2. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kevés vajjal kikenünk egy 23 cm-es tortaformát, majd kilisztezzük.

3. Lépés

A csokoládét összeszeleteljük, a vajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk. A cukrot a tojásokat habra keverjük, majd hozzáadjuk a csokoládés keveréket. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a csokis masszához. Az egészet összekeverjük, majd az előkészített formába öntjük és 25-30 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

A gyümölcs réteg:

5. Lépés

A gyümölcsöket megmossuk és félretesszük egy keveset a díszítéshez. A maradékot összeturmixoljuk a porcukorral és a masszát átpasszírozzuk, hogy eltávolítsuk a magokat. A krémet félretesszük.

6. Lépés

A parfé réteg:

7. Lépés

A habtejszínt habbá verjük. A mascarpone sajtot a porcukorral, vanília kivonattal és rummal együtt simára keverjük, majd óvatosan hozzá a habtejszínhez.

8. Lépés

Az összeállítás:

9. Lépés

A brownie-t kivesszük a formából és egy tálcára. Az egész tetejét megkenjük a gyümölcs krémmel, majd egyenletesen rátöltjük a parfé rétegre. A tetejét díszítjük friss bogyós gyümölcsökkel és virágokkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új