Forrás: Pixabay: Lebensmittelfotos
Kemencében sült szaftos sertés bélszín
Ez a sült sertésbélszín az egyik leggyorsabb receptem egy gyors, ízletes hétköznap esti étkezéshez.
Hozzávalók
- 11⁄2 lbs Sertés szűzpecsenye
- 1 evőkanál Olívaolaj
- só ízlés szerint
- Fekete bors ízlés szerint
- 2 kanalak Fokhagymapor
- 1 teáskanál Szárított rozmaring
- 1 teáskanál Szárított kakukkfű
- 1 evőkanál méz
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 400 Fahrenheit-fokra (200 Celsius-fokra). Az előmelegítés elengedhetetlen a sütésnél az egyenletes sütés érdekében. Ez egy egyszerű, de kulcsfontosságú lépés, amit a folyamatos sütés és főzés során tanultam meg.
Amíg a sütő melegszik, készítse elő a sertésbélszínt. Szükség esetén vágja le a felesleges zsírt. Papírtörlővel törölje szárazra a sertéshúst. Ez a lépés kulcsfontosságú, mivel eltávolítja a nedvességet, amely megakadályozhatja a ropogós, ízletes kéreg kialakulását.
Ezután fűszerezze a sertéshúst. Kenje be a sertéshúst olívaolajjal, ügyelve arra, hogy minden oldalát jól bevonja. Ezután bőségesen szórjuk meg sóval, fekete borssal, fokhagymaporral, rozmaringgal és kakukkfűvel. Fűszerezze egyenletesen, hogy az egész húsban kiegyensúlyozott legyen az íz, mivel a fantasztikus sertésbélszín kulcsa a fűszerezés. Ne habozzon, hogy itt kézzel fogjon hozzá; ez valójában eléggé terápiás lehet.
Helyezze a fűszerezett sertéshúst egy tepsibe vagy egy sütőformába, és az előmelegített sütőben süsse kb. 25-30 percig. Ez az időzítés gyönyörűen átsült bélszínt eredményez, sem alul-, sem túlsütöttet, csak tiszta zamatosságot.
Amíg a sertéshús a sütőben van, melegítsük fel a mézet, amíg folyós nem lesz. Ezt úgy szoktam csinálni, hogy a mézet egy hőálló tálba teszem egy kis lábas forró víz fölé, lényegében egy dupla kazánba. Az így felmelegített méz kiváló mázzá válik.
Amikor a sertéshús megsült, kenje meg a szűzpecsenye tetejét a folyós mézzel, majd tegye vissza a sütőbe további 5 percre. Ezáltal édes és enyhén karamellizált kéreg keletkezik a szűzpecsenyén.
Sütés után hagyja pihenni a sertéshúst legalább 10 percig, mielőtt felszeletelné. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a szaft újra eloszoljon a húsban, így biztosítva, hogy minden egyes falat szaftos és ízgazdag legyen. És voilá! A sült sertés szűzpecsenye készen áll a tálalásra.