HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Lebensmittelfotos

Kemencében sült szaftos sertés bélszín

Ez a sült sertésbélszín az egyik leggyorsabb receptem egy gyors, ízletes hétköznap esti étkezéshez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 lbs Sertés szűzpecsenye Hozzáadott
  • 1 evőkanál Olívaolaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 kanalak Fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Szárított rozmaring Hozzáadott
  • 1 teáskanál Szárított kakukkfű Hozzáadott
  • 1 evőkanál méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 400 Fahrenheit-fokra (200 Celsius-fokra). Az előmelegítés elengedhetetlen a sütésnél az egyenletes sütés érdekében. Ez egy egyszerű, de kulcsfontosságú lépés, amit a folyamatos sütés és főzés során tanultam meg.

2. Lépés

Amíg a sütő melegszik, készítse elő a sertésbélszínt. Szükség esetén vágja le a felesleges zsírt. Papírtörlővel törölje szárazra a sertéshúst. Ez a lépés kulcsfontosságú, mivel eltávolítja a nedvességet, amely megakadályozhatja a ropogós, ízletes kéreg kialakulását.

3. Lépés

Ezután fűszerezze a sertéshúst. Kenje be a sertéshúst olívaolajjal, ügyelve arra, hogy minden oldalát jól bevonja. Ezután bőségesen szórjuk meg sóval, fekete borssal, fokhagymaporral, rozmaringgal és kakukkfűvel. Fűszerezze egyenletesen, hogy az egész húsban kiegyensúlyozott legyen az íz, mivel a fantasztikus sertésbélszín kulcsa a fűszerezés. Ne habozzon, hogy itt kézzel fogjon hozzá; ez valójában eléggé terápiás lehet.

4. Lépés

Helyezze a fűszerezett sertéshúst egy tepsibe vagy egy sütőformába, és az előmelegített sütőben süsse kb. 25-30 percig. Ez az időzítés gyönyörűen átsült bélszínt eredményez, sem alul-, sem túlsütöttet, csak tiszta zamatosságot.

5. Lépés

Amíg a sertéshús a sütőben van, melegítsük fel a mézet, amíg folyós nem lesz. Ezt úgy szoktam csinálni, hogy a mézet egy hőálló tálba teszem egy kis lábas forró víz fölé, lényegében egy dupla kazánba. Az így felmelegített méz kiváló mázzá válik.

6. Lépés

Amikor a sertéshús megsült, kenje meg a szűzpecsenye tetejét a folyós mézzel, majd tegye vissza a sütőbe további 5 percre. Ezáltal édes és enyhén karamellizált kéreg keletkezik a szűzpecsenyén.

7. Lépés

Sütés után hagyja pihenni a sertéshúst legalább 10 percig, mielőtt felszeletelné. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a szaft újra eloszoljon a húsban, így biztosítva, hogy minden egyes falat szaftos és ízgazdag legyen. És voilá! A sült sertés szűzpecsenye készen áll a tálalásra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új