Forrás: cmspic by iStockPhotos
Kemencében zöldség burgonyával gyors és egyszerű vegetáriánus
Mielőtt felfedeztem ezt a sütőben sült burgonyás zöldségek receptjét, gyakran küzdöttem azzal, hogy egy ízletes és egyben egészséges ételt készítsek. Mióta először elkészítettem ezt a receptet, állandó szereplője lett a konyhámnak. A sült zöldségek és a ropogós burgonya kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan, és minden alkalommal alig várom, hogy elkészíthessem.
Hozzávalók
- 500 g Vegyes zöldségek (sárgarépa, paprika, cukkini, padlizsán)
- 500 g Burgonya
- 3 Tablespoon olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 2 Teáskanál Vegyes fűszernövények (kakukkfű, rozmaring, oregánó)
- 3 apróra vágott gerezd fokhagyma
Eljárás
A sütőben sült zöldségek burgonyával recept elkészítéséhez melegítse elő a sütőt 200 fokra. Ez biztosítja, hogy a burgonya és a zöldségek egyenletesen átsüljenek, és kívül ropogósak legyenek.
Amíg a sütő előmelegszik, tisztítsa meg a zöldségeket és a burgonyát, és vágja őket falatnyi darabokra. Szerintem az a legjobb, ha kisebb és nagyobb darabok keverednek, mert így a különböző textúrák és ízek jobban érvényesülnek.
Az apróra vágott zöldségeket és a burgonyát tegye egy nagy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a sót, a borsot és a fűszernövényeket, majd keverjük össze mindent jól. Én szeretem a kakukkfű, a rozmaring és az oregánó kombinációját, de használhatsz más, neked tetsző fűszernövényeket is.
Ha a sütő felforrósodott, tegye a zöldségeket és a burgonyát egy tepsibe, és szórja rá az apróra vágott fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy minden egyenletesen eloszoljon, és ne képezzen halmokat, hogy a zöldségek és a burgonya szép ropogós legyen.
Süsse a sütőzöldségeket és a burgonyát a sütőben kb. 40-45 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Ne felejtsük el néhányszor megfordítani a tepsit, hogy minden egyenletesen süljön meg.
Vegye ki a vegetáriánus sütőzöldséget a burgonyával együtt a sütőből, és tálalás előtt hagyja rövid ideig hűlni. Jó étvágyat! Illik köretként vagy vegetáriánus főételként.