HIRDETŐ
Kenyérlángos - a klasszikus magyar street food
A kenyérlángos a magyar street food klasszikusa, ami nagyon egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1⁄2 kg liszt
- 1⁄2 csomag élesztő
- 1⁄2 Csésze cukor
- 1⁄2 Csésze tej
- 1 tojás
- 1⁄2 Csésze olaj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a sót, a tojást, az olajat és a meleg tejet.
2. Lépés
Jól összegyúrjuk, és fedő alatt pihentetjük, amíg duplájára nem kel.
3. Lépés
A tésztát kinyújtjuk, és kiszúrjuk belőle a lángos formájú darabokat.
4. Lépés
Forró olajban, közepes hőfokon, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
5. Lépés
Kiveszünk a hőből és sózzuk, miközben melegen tartjuk.
6. Lépés
Tálalhatjuk melegen, tetszés szerint tejföllel, sajttal, vagy hagymával.