HIRDETŐ

Forrás: Marian from Adobe Stock

Készítsd el a saját rouxodat 3 hozzávaló

Annyiszor elkészítettem már ennek a rouxnak a receptjét, hogy már álmomban is tudom a pontos mennyiségeket és időket. Ez egy olyan alaprecept, amelyet sok hagyományos ételhez használnak, és újra és újra megbízhatóan működik. A krémes mártásoktól kezdve egyes levesekig, ez a recept mindig megállja a helyét, és minden alkalommal meghozza a várt sikert.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 60 g liszt Hozzáadott
  • 500 ml Húsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

A roux recepthez kezdjük azzal, hogy egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük a vajat. A vaj egyenletesebben olvad meg, és megakadályozza, hogy a liszt megégjen, ha megvárja, amíg az összes vaj megolvad, mielőtt hozzáadná a lisztet.

2. Lépés

Ha a vaj teljesen felolvadt, adjuk hozzá a lisztet. Itt jön a képbe egy trükk, amit az évek során tanultam: A liszt kis mennyiségben történő hozzáadása segít elkerülni a csomósodást, és sima keveréket eredményez.

3. Lépés

Miután hozzáadta a lisztet, folyamatosan keverje a keveréket körülbelül 2-3 percig. Ez a \roasting\ néven ismert lépés kissé megfőzi a lisztet, és segít eltávolítani a nyers liszt ízét.

4. Lépés

Vigyázzon azonban, hogy a keverék ne barnuljon meg - a jó rouxnak aranyszínűnek kell lennie. Ha túl sötét, kesernyés íze lesz.

5. Lépés

Most lassan adjuk hozzá az alaplevet, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. Egy tipp, amit a nagymamámtól tanultam, hogy a húslevest forrón adjuk hozzá, mert így jobban keveredik a rouxszal, és simább állagú lesz.

6. Lépés

A házi készítésű roux már készen áll arra, hogy kedvenc ételedhez használd!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új