HIRDETŐ

Forrás: Marian from Adobe Stock

Készítsd el a saját rouxodat 3 hozzávaló

Annyiszor elkészítettem már ennek a rouxnak a receptjét, hogy már álmomban is tudom a pontos mennyiségeket és időket. Ez egy olyan alaprecept, amelyet sok hagyományos ételhez használnak, és újra és újra megbízhatóan működik. A krémes mártásoktól kezdve egyes levesekig, ez a recept mindig megállja a helyét, és minden alkalommal meghozza a várt sikert.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 60 g liszt Hozzáadott
  • 500 ml Húsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

A roux recepthez kezdjük azzal, hogy egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük a vajat. A vaj egyenletesebben olvad meg, és megakadályozza, hogy a liszt megégjen, ha megvárja, amíg az összes vaj megolvad, mielőtt hozzáadná a lisztet.

2. Lépés

Ha a vaj teljesen felolvadt, adjuk hozzá a lisztet. Itt jön a képbe egy trükk, amit az évek során tanultam: A liszt kis mennyiségben történő hozzáadása segít elkerülni a csomósodást, és sima keveréket eredményez.

3. Lépés

Miután hozzáadta a lisztet, folyamatosan keverje a keveréket körülbelül 2-3 percig. Ez a \roasting\ néven ismert lépés kissé megfőzi a lisztet, és segít eltávolítani a nyers liszt ízét.

4. Lépés

Vigyázzon azonban, hogy a keverék ne barnuljon meg - a jó rouxnak aranyszínűnek kell lennie. Ha túl sötét, kesernyés íze lesz.

5. Lépés

Most lassan adjuk hozzá az alaplevet, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. Egy tipp, amit a nagymamámtól tanultam, hogy a húslevest forrón adjuk hozzá, mert így jobban keveredik a rouxszal, és simább állagú lesz.

6. Lépés

A házi készítésű roux már készen áll arra, hogy kedvenc ételedhez használd!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek