Forrás: Youtube
Kijevi csirkemell
A kijevi csirkemell különlegessége az omlósságában rejlik, ami eltérően más töltött húsoktól, nem sajttal, hanem vajjal kerül megtöltésre.
Hozzávalók
A vajas töltelékhez
- 120 g vaj
- 21⁄2 tk friss metélőhagyma aprítva
- 11⁄2 tk friss petrezselyemlevél aprítva
- 2 tk frissen facsart citromlé
- és só bors
A csirkéhez
- 4 ks csirkemell
- 140 g friss zsemlemorzsa
- 150 g sima liszt
- só és bors
- 1⁄2 teáskanál szárított kakukkfű
- 3 nagy tojás
- olaj a sütéshez
Eljárás
A töltelélkhez keverjük össze a vajat, a fűszernövényeket és a citromlevet egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Szedjük át egy fóliába, és próbáljuk meg szalámi formába feltekerni. Majd fagyasszuk le, hogy megkeményedjen.
A csirkemelleket kiklopfoljuk. Ezután minkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
A fagyasztott vajat szeljük 4 egyenlő részre, és helyezzünk belőle mindegyik húsra. Ezután csomagoljuk be őket, a lehető legjobban.
A szárított kakukkfüvet keverjük a zsemlemorzsához, sózzuk és borsozzuk. Majd kezdjük el bepanírozni a csirkemelleket: 1. liszt, 2. tojás, 3. zsemlemorzsa.
Ajánlott 2 órán át a hűtőben pihentetni, mielőtt olajban kisütjük.