HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Kijevi csirkemell

A kijevi csirkemell különlegessége az omlósságában rejlik, ami eltérően más töltött húsoktól, nem sajttal, hanem vajjal kerül megtöltésre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A vajas töltelékhez

  • 120 g vaj Hozzáadott
  • 212 tk friss metélőhagyma aprítva Hozzáadott
  • 112 tk friss petrezselyemlevél aprítva Hozzáadott
  • 2 tk frissen facsart citromlé Hozzáadott
  • és só bors Hozzáadott

A csirkéhez

  • 4 ks csirkemell Hozzáadott
  • 140 g friss zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 150 g sima liszt Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál szárított kakukkfű Hozzáadott
  • 3 nagy tojás Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

175 perc.
1. Lépés

A töltelélkhez keverjük össze a vajat, a fűszernövényeket és a citromlevet egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Szedjük át egy fóliába, és próbáljuk meg szalámi formába feltekerni. Majd fagyasszuk le, hogy megkeményedjen.

2. Lépés

A csirkemelleket kiklopfoljuk. Ezután minkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

3. Lépés

A fagyasztott vajat szeljük 4 egyenlő részre, és helyezzünk belőle mindegyik húsra. Ezután csomagoljuk be őket, a lehető legjobban.

4. Lépés

A szárított kakukkfüvet keverjük a zsemlemorzsához, sózzuk és borsozzuk. Majd kezdjük el bepanírozni a csirkemelleket: 1. liszt, 2. tojás, 3. zsemlemorzsa.

5. Lépés

Ajánlott 2 órán át a hűtőben pihentetni, mielőtt olajban kisütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek