HIRDETŐ

Kimbap

Kimbap vagy Gimbap, néha nevezik \Koreai sushi\nak, ami a rizs (bap) és a tengeri hínár (kim) koreai szavakra utal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 tekercs sushi nori (tengeri hínár) Hozzáadott
  • 2 Csésze Rizs Hozzáadott
  • 3 evőkanál sushi ecet Hozzáadott
  • 4 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 8 ks retek levél Hozzáadott
  • 8 ks gomba Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 4 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál szezámolaj Hozzáadott
  • 4 evőkanál szezámmag Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Főzzük meg a rizst és keverjük össze a sushi ecettel.

2. Lépés

Vágjuk apróra a zöldségeket és a gombát, pároljuk meg őket szójaszószban a serpenyőben.

3. Lépés

Verjük fel a tojásokat, sózzuk meg őket és süssük meg a serpenyőben.

4. Lépés

Tegyünk egy nori lapot bambusz sushi tekercsre, majd helyezzünk a közepére egy réteg rizst.

5. Lépés

Tegyünk a rizsre zöldségeket, tojást, majd tekerjük fel óvatosan a kimbapot.

6. Lépés

Ismételjük meg az eljárást a többi nori lappal.

7. Lépés

Vágjuk fel a tekercseket 1-1,5 cm vastag szeletekre.

8. Lépés

Tálaljuk a kimbap szeleteket szezámmaggal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új