HIRDETŐ
Kimbap
Kimbap vagy Gimbap, néha nevezik \Koreai sushi\nak, ami a rizs (bap) és a tengeri hínár (kim) koreai szavakra utal.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 tekercs sushi nori (tengeri hínár)
- 2 Csésze Rizs
- 3 evőkanál sushi ecet
- 4 ks sárgarépa
- 8 ks retek levél
- 8 ks gomba
- 2 ks tojás
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- 4 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál cukor
- só
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Főzzük meg a rizst és keverjük össze a sushi ecettel.
2. Lépés
Vágjuk apróra a zöldségeket és a gombát, pároljuk meg őket szójaszószban a serpenyőben.
3. Lépés
Verjük fel a tojásokat, sózzuk meg őket és süssük meg a serpenyőben.
4. Lépés
Tegyünk egy nori lapot bambusz sushi tekercsre, majd helyezzünk a közepére egy réteg rizst.
5. Lépés
Tegyünk a rizsre zöldségeket, tojást, majd tekerjük fel óvatosan a kimbapot.
6. Lépés
Ismételjük meg az eljárást a többi nori lappal.
7. Lépés
Vágjuk fel a tekercseket 1-1,5 cm vastag szeletekre.
8. Lépés
Tálaljuk a kimbap szeleteket szezámmaggal megszórva.