Kínai csirkés zöldséges tészta
Szerencsére a wokos ételekre mindenképpen igaz, hogy gyorsan el tudnak készülni. Ráadásul ez a pirított tészta, amellett, hogy toplistás, igazán praktikus fogás.
Hozzávalók
A csirkéhez:
- 20 dkg csirkemell filé
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál étolaj
- 1 csipet szódabikarbóna
A tésztához:
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg kelbimbó
- 1 kápia Paprika
- 2 sárgarépa
- 3 Szál újhagyma
- 40 dkg tojásos tészta
- 2 evőkanál étolaj
- 2 tojás
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál kínai szilvaszósz
- 1 evőkanál rizsecet
- 1 teáskanál frissen őrölt bors
Eljárás
A csirkét kis darabokra vágjuk és összekeverjük a keményítővel, szójaszósszal, az olajjal és a szódabikarbónával. Hagyjuk 30 percet pihenni.
Forrás: youtube
Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket.
Forrás: youtube
A tésztát a csomagoláson feltüntetett leírás alapján kifőzzük, lecsepegtetjük és félretesszük.
Forrás: youtube
Felhevítjük a wokot vagy serpenyőt. Kevés olajon pirosra sütjük a csirkefalatokat, félretoljuk, majd újabb adag olajon megpirítjuk a fokhagymát és a zöldségeket.
Forrás: youtube
Ezeket is félretoljuk, a wokba ütjük a 2 tojást és elkeverve lepirítjuk ezeket is.
Forrás: youtube
A végén hozzáadjuk a kifőtt tésztát és az egészet meglocsoljuk szójaszósszal, szilvaszósszal és rizsecettel és alaposan összeforgatjuk. Frissen őrölt borssal és sok finomra vágott újhagymával tálaljuk. Azonnal fogyasztjuk.
Forrás: youtube