Forrás: Pixabay: Daria-Yakovleva
Kinder szelet
A Kinder szelet az egyik kedvencem, amit gyakran készítek a családnak ünnepekkor és a hétköznapokban is. A recept bebizonyította, hogy igazán könnyű elkészíteni, és nincs szükség bonyolult vagy drága hozzávalókra. A helyes arányok és a pontos követés fontos, de én mindig hozzáadok egy kis extra reggelit, hogy még több szeretetet adhassak hozzá!
Hozzávalók
- 2 Csomag McVities keksz
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 dl Tejszín
- 3 ks tojás
- 3 Csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Eljárás
Törd a kekszet kisebb darabokra (ezt elég nagy darabokra törni, mert ez adja a kekszes csokis összhatását a kész szeletnek. Vegyél elő egy nagy tálalótálat, és öntsd bele a tojásokat. Adj hozzájuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd jól keverd össze őket. Figyelj arra, hogy a cukrok teljesen feloldódjanak a tojásban, mert ez segít abban, hogy a végső eredmény finomabb legyen.
Ezután olvaszd fel a margarint – ezt akár a mikrohullámú sütőben is megteheted – majd öntsd hozzá a tojásos keverékhez. Újra keverd össze az egészet, majd add hozzá a kekszt is. Most ezután jöhet az igazi művészet: jól kell összedolgozni a kekszes masszát, hogy minden egyes darab belegazdálkodhasson a finom édességbe.
Ha készen állsz, öntsd a masszát előre kikent tepsibe vagy sütőpapírral bélelt formába. Tipp: ne félj nyomkodni a masszát a tepsibe, sőt! Ez segít abban, hogy a végeredmény ne legyen morzsás.
Olvaszd fel a csokoládét a tejszínnel együtt – akár mikrohullámú sütőben, akár gőz felett. Ezután öntsd a csokoládét a kekszes massza tetejére és egyenletesen terítsd szét.
Ezután már csak a hűtés maradt hátra: hagyd a szeletet a hűtőben legalább 2-3 órán keresztül, de akár egy egész éjszakán át is. Másnap már csak kockára kell vágni, és tálalni.