:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/-9-3bQ1aBXxTMjpxc0Q0/f7d7f74c68cb3a3b26f3329469b4dc.png)
Kiváló Aszalt paradicsom olajban
Ebben a receptben kiderül, hogyan készítheted el otthon a saját aszalt paradicsomodat olajban! Az aszalt paradicsom egy kiváló hozzávaló sokféle ételhez, mint például a tésztákhoz, pizzákhoz, szendvicsekhez, salátákhoz és még sok máshoz.
Hozzávalók
- 2 kg paradicsom (a legszebb és legérettebb)
- olívaolaj
- fokhagyma
- friss bazsalikom
- só, bors
Eljárás
Mossuk meg a paradicsomokat, vágjuk őket félbe, és távolítsuk el a magjaikat.
Helyezzük a paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg őket sóval, borssal, fokhagymával és friss bazsalikommal.
A beöntött paradicsomokat helyezzük alacsony hőmérsékletű sütőbe (kb. 70 °C) 1-2 napra, vagy amíg teljesen meg nem száradnak.
Amikor szárazak, hagyjuk őket kihűlni, majd tegyük őket steril üvegekbe, majd öntsünk rájuk olívaolajat, amennyi csak lefedi őket.
Az üvegeket hűtőbe tesszük, és 2 hétig hagyjuk őket tartósodni.