HIRDETŐ

Kiváló Aszalt paradicsom olajban

Ebben a receptben kiderül, hogyan készítheted el otthon a saját aszalt paradicsomodat olajban! Az aszalt paradicsom egy kiváló hozzávaló sokféle ételhez, mint például a tésztákhoz, pizzákhoz, szendvicsekhez, salátákhoz és még sok máshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 2 kg paradicsom (a legszebb és legérettebb) Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • fokhagyma Hozzáadott
  • friss bazsalikom Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a paradicsomokat, vágjuk őket félbe, és távolítsuk el a magjaikat.

2. Lépés

Helyezzük a paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg őket sóval, borssal, fokhagymával és friss bazsalikommal.

3. Lépés

A beöntött paradicsomokat helyezzük alacsony hőmérsékletű sütőbe (kb. 70 °C) 1-2 napra, vagy amíg teljesen meg nem száradnak.

4. Lépés

Amikor szárazak, hagyjuk őket kihűlni, majd tegyük őket steril üvegekbe, majd öntsünk rájuk olívaolajat, amennyi csak lefedi őket.

5. Lépés

Az üvegeket hűtőbe tesszük, és 2 hétig hagyjuk őket tartósodni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új