Kiváló Túrós Gyümölcstorta
Ez egy könnyű és frissítő desszert, amely tökéletes választ a nyári időszakban. A torta alapja ropogós kekszből készül, a töltelék pedig krémes túrós és gyümölcsös. A frissítő és ízletes kombináció teszi ezt a tortát ideális választássá a meleg napra.
Hozzávalók
- 250 g háztartási keksz
- 150 g vaj
- 500 g tehéntúró
- 200 g natur joghurt
- 100 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vanília kivonat
- 300 g friss gyümölcsök
Eljárás
A kekszet aprítógépben vagy hengerrel apró, morzsás állagúra törjük.
Egy közepes tálban olvasszuk meg a vajat, majd keverjük össze a kekszmorzsával. Alaposan keverjük össze, hogy jól bevonja a morzsákat.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd nyomkodjuk bele a kekszes alapot. Egyenletesen terítsük el az alapot a forma alján.
Tegyük hűtőbe legalább 30 percre, hogy a torta alap megkeményedjen.
Közben egy másik tálban keverük össze a tehéntúrót, a joghurtot, a porcuk, citromhéjat és a vanília kivonatot. Keverjük simára az állagot.
Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, majd öntsük rá a túrós krémet az alapra. Simítsuk el a tetején egyenletesen.
A friss gyümölcsöket mossuk meg és tegyük a hűtőbe, hogy legalább 3 óra alatt negdermedjen és az ízek összeérek.
Vágjuk fel szeletekre és tálaljuk nyári desszertként.