HIRDETŐ

Forrás: LeeAnnWhite from Getty Images

Klasszik rakott édesburgonya

A klasszik rakott édesburgonya egy egyszerű, de nagyszerű vacsora, amelyet a család minden tagja imádni fog. A burgonya édessége, a szalonna ropogós textúrája és a sajt krémes íze tökéletes párost alkot ebben a receptben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes édesburgonya Hozzáadott
  • 200 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.

2. Lépés

A közepes édesburgonyákat hámozd meg és vágd vékony szeletekre.

3. Lépés

Vágd a szalonnát vékony csíkokra.

4. Lépés

Egy tűzálló tálat vajazz ki, és rakd bele az édesburgonya szeleteket, majd a szalonnát. Ezt ismételd meg, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteg legyen édesburgonya.

5. Lépés

Szórd meg reszelt sajttal a tetejét.

6. Lépés

Süsd a rakott édesburgonyát, amíg minden össze nem áll és a sajt meg nem olvad, körülbelül 40-45 percig.

7. Lépés

Hagyd hűlni néhány percig a sütés után, majd tálalj belőle.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új