Forrás: LeeAnnWhite from Getty Images
Klasszik rakott édesburgonya
A klasszik rakott édesburgonya egy egyszerű, de nagyszerű vacsora, amelyet a család minden tagja imádni fog. A burgonya édessége, a szalonna ropogós textúrája és a sajt krémes íze tökéletes párost alkot ebben a receptben.
Hozzávalók
- 2 Közepes édesburgonya
- 200 g füstölt szalonna
- 200 g reszelt sajt
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
A közepes édesburgonyákat hámozd meg és vágd vékony szeletekre.
Vágd a szalonnát vékony csíkokra.
Egy tűzálló tálat vajazz ki, és rakd bele az édesburgonya szeleteket, majd a szalonnát. Ezt ismételd meg, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteg legyen édesburgonya.
Szórd meg reszelt sajttal a tetejét.
Süsd a rakott édesburgonyát, amíg minden össze nem áll és a sajt meg nem olvad, körülbelül 40-45 percig.
Hagyd hűlni néhány percig a sütés után, majd tálalj belőle.