HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus brassói sertéshússal és a kockára vágott burgonyával

A klasszikus brassói egy hagyományos magyar étel, amely a Kis-Küküllő megyei Brassóból származik. Fő összetevői a sertéshús és a kockára vágott burgonya.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g sertéslapocka Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Paprika Hozzáadott
  • zsír vagy olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg, majd szárítjuk le és kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni 15 percig.

2. Lépés

A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockára.

3. Lépés

A vöröshagymát aprítjuk fel és olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk.

4. Lépés

Adjuk hozzá a húst, és közepes lángon főzzük míg a hús már nem rózsaszín.

5. Lépés

Szórjuk meg paprikával, majd keverjük össze és adjunk hozzá egy kis vizet.

6. Lépés

Fedjük le a serpenyőt és főzzük tovább a húst alacsonyabb hőmérsékleten.

7. Lépés

Közben a burgonyát is süthetjük, a kis zsíron pirítsuk aranysárgára.

8. Lépés

Ha a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a sült burgonyát és együtt pirítsuk még egy kicsit.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új