Forrás: Pixabay
Klasszikus brassói sertéshússal és a kockára vágott burgonyával
A klasszikus brassói egy hagyományos magyar étel, amely a Kis-Küküllő megyei Brassóból származik. Fő összetevői a sertéshús és a kockára vágott burgonya.
Hozzávalók
- 600 g sertéslapocka
- 1 kg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors
- Paprika
- zsír vagy olaj a sütéshez
Eljárás
A húst mossuk meg, majd szárítjuk le és kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni 15 percig.
A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockára.
A vöröshagymát aprítjuk fel és olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk.
Adjuk hozzá a húst, és közepes lángon főzzük míg a hús már nem rózsaszín.
Szórjuk meg paprikával, majd keverjük össze és adjunk hozzá egy kis vizet.
Fedjük le a serpenyőt és főzzük tovább a húst alacsonyabb hőmérsékleten.
Közben a burgonyát is süthetjük, a kis zsíron pirítsuk aranysárgára.
Ha a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a sült burgonyát és együtt pirítsuk még egy kicsit.