HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus brassói sertéshússal és a kockára vágott burgonyával

A klasszikus brassói egy hagyományos magyar étel, amely a Kis-Küküllő megyei Brassóból származik. Fő összetevői a sertéshús és a kockára vágott burgonya.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g sertéslapocka Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Paprika Hozzáadott
  • zsír vagy olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg, majd szárítjuk le és kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni 15 percig.

2. Lépés

A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockára.

3. Lépés

A vöröshagymát aprítjuk fel és olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk.

4. Lépés

Adjuk hozzá a húst, és közepes lángon főzzük míg a hús már nem rózsaszín.

5. Lépés

Szórjuk meg paprikával, majd keverjük össze és adjunk hozzá egy kis vizet.

6. Lépés

Fedjük le a serpenyőt és főzzük tovább a húst alacsonyabb hőmérsékleten.

7. Lépés

Közben a burgonyát is süthetjük, a kis zsíron pirítsuk aranysárgára.

8. Lépés

Ha a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a sült burgonyát és együtt pirítsuk még egy kicsit.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek