HIRDETŐ

Forrás: Pexels

Klasszikus csikós tokány

Egy tál kiadós csikós tokány tökéletes lélekmelengető egy hideg téli napon. Tálalhatjuk nokedlivel, illetve bármilyen tésztával vagy rizzsel, ízlés szerint.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 70 dkg lapocka Hozzáadott
  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks hegyes erős paprika elhagyható Hozzáadott
  • 3 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A sertéshúst csíkokra, a szalonnát, a hámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apróra vágjuk. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát.

2. Lépés

A szalonnát addig pirítjuk, amíg a zsír el nem olvad, majd a zsíron megdinszteljük a hagymát. Levesszük a tűzről, fűszerpaprikával ízesítjük és hozzáadjuk a sertéshúst. Jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük.

3. Lépés

Tegyük vissza a tűzhelyre, hagyjuk párolni, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Fontos, hogy ne adjunk hozzá túl sok vizet, hogy sűrű legyen a szósz.

4. Lépés

Ha a hús puhára főtt és a folyadék elpárolgott, lisztből, 1 dl vízből és tejfölből habarást készítünk, és ráöntjük a pörköltre. Forraljuk fel és főzzük 5 percig. Nokedlivel, főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek