HIRDETŐ

Forrás: Pexels

Klasszikus csikós tokány

Egy tál kiadós csikós tokány tökéletes lélekmelengető egy hideg téli napon. Tálalhatjuk nokedlivel, illetve bármilyen tésztával vagy rizzsel, ízlés szerint.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 70 dkg lapocka Hozzáadott
  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks hegyes erős paprika elhagyható Hozzáadott
  • 3 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A sertéshúst csíkokra, a szalonnát, a hámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apróra vágjuk. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát.

2. Lépés

A szalonnát addig pirítjuk, amíg a zsír el nem olvad, majd a zsíron megdinszteljük a hagymát. Levesszük a tűzről, fűszerpaprikával ízesítjük és hozzáadjuk a sertéshúst. Jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük.

3. Lépés

Tegyük vissza a tűzhelyre, hagyjuk párolni, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Fontos, hogy ne adjunk hozzá túl sok vizet, hogy sűrű legyen a szósz.

4. Lépés

Ha a hús puhára főtt és a folyadék elpárolgott, lisztből, 1 dl vízből és tejfölből habarást készítünk, és ráöntjük a pörköltre. Forraljuk fel és főzzük 5 percig. Nokedlivel, főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új