HIRDETŐ
Forrás: Canva
Klasszikus gulyásleves
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg marhahús
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 karotta
- 2 cékla
- 1 konzerv bab
- 2 ks krumpli
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- Paprika
- őrölt kömény
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A húst apró darabokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
2. Lépés
Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, karottát, répát és főzzük, amíg a zöldségek puha lesznek.
3. Lépés
Hozzáadjuk a babot, krumplit, és elég vízet, hogy ellepje az összes hozzávalót.
4. Lépés
Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, és őrölt köménnyel.
5. Lépés
Hozzáadjuk a petrezselymet, és főzzük, míg a hús és a zöldségek teljesen puhaak lesznek.
6. Lépés
A lisztet elkeverjük a tejföllel, és hozzáadjuk a leveshez. Főzzük további 10 percig, amíg a leves sűrűbb lesz.
7. Lépés
Tálaljuk melegen, petrezselyemmel díszítve.