HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus Gyümölcstorta Házilag

A klasszikus gyümölcstorta egy hagyományos desszert, amely gyakran készül ünnepek vagy különleges alkalmak alkalmával. A torta alapja egy finom, könnyű piskóta, amelyet rumos sziruppal leöntünk.

HIRDETŐ
TOP 10 szilveszteri sütemények és desszertek

A recept ebben a cikkben található

TOP 10 szilveszteri sütemények és desszertek

Hozzávalók

adagok száma
10

Piskóta:

  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 14 Csésze rum Hozzáadott
  • 14 Csésze víz Hozzáadott

Töltelék:

  • 400 g krémsajt Hozzáadott
  • 200 g habtejszín Hozzáadott
  • 12 Csésze cukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 3 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 3 evőkanál Zselatin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra és készítsd elő a tortaformát, amelyet kikenünk és lisztezünk.

2. Lépés

Egy nagy tálban verjük habosra a tojásokat és a cukrot. Add hozzá a vanília kivonatot.

3. Lépés

Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd szűrd bele a tojásos masszába és óvatosan keverd össze.

4. Lépés

Öntsd a masszát a tortaformába és süsd kb. 20-25 percig. Amikor a piskóta kész, hagyd kihűlni.

5. Lépés

Készítsd el a rumos szirupot. Keverd össze a rumot és a vizet, majd kend meg vele a kihűlt piskótát.

6. Lépés

A töltelékhez keverd össze a krémsajtot, a habtejszínt, a cukrot, a vanília kivonatot és a citromlevet egy nagy tálban.

7. Lépés

Állítsd be egy kisebb tálban a zselatint, majd kövesd a csomagoláson lévő utasításokat és olvaszd fel a zselatint és add hozzá a töltelékhez. Keverd össze alaposan.

8. Lépés

Kend a tölteléket a piskótára és hűtsd legalább 2 órát a hűtőben, hogy a töltelék megszilárduljon.

9. Lépés

A díszítéshez kövesd a zselatin csomagolásának utasításait, majd helyezd a friss gyümölcsöket a torta tetejére. Öntsd rá a zselatinos réteget és hagyd kihűlni.

10. Lépés

Vágd szeletekre és kínáld fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új