HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Klasszikus hollandi mártás

A hollandi mártás egy igazi francia klasszikus, ami tavasszal a spárga mellé egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 12 citromból nyert citromlé Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

14 perc.
1. Lépés

A vajat megolvasztjuk, és félretesszük, hogy egy kicsit hűljön. A tojássárgákhoz hozzáadunk egy kanál hideg vizet, és gépi habverővel habosra keverjük. Akkor jó, ha buborékos a teteje.

2. Lépés

Egy kisebb lábasban gyöngyözésig melegítünk vizet, majd a tojássárgás edényt is felé tesszük úgy, hogy a feneke ne érjen bele a vízbe. 3-4 percig folyamatosan keverjük a habverővel, míg szép vastag lesz. Levesszük a gőzről, és míg a habverővel folyamatosan dolgozunk rajta, fokozatosan, és eleinte nagyon lassan, szinte cseppenként hozzáadjuk az olvasztott vajat.

3. Lépés

Ha az összes vajat hozzáadtuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáfacsarjuk a citrom levét. Langyosan fogyasztjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek