HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Klasszikus madártej

Gyerekkorunk nagy kedvence a madártej. Elkészítése, s nem utolsósorban az elfogyasztása minden bizonnyal rengetek nosztalgikus emléket ébreszt majd bennünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A habhoz

  • 112 l tej Hozzáadott
  • 5 tojássárgája Hozzáadott
  • 2 vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 1 vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál kristálycukor Hozzáadott

A habhoz

  • 5 tojásfehérje Hozzáadott
  • 5 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Forraljunk fel 1,3 liter tejet. A maradék 2 dcl tejben a tojás sárgáját keverjük el a cukrokkal, és a pudingporral.

2. Lépés

A tojásfehérjéből és az öt kanál kristálycukorból kemény habot verünk. Amikor a tej felforrósodott, habfalatkákat kanalazunk bele, és 1-2 perc alatt minden oldalukat megfőzzük. Így lesz tartósabb az alakjuk. Végül egy tányérra szedjük ki mindet.

3. Lépés

A tojássárgájás keveréket beleöntjük a forró tejbe, és pudingot készítünk a kívánt állagúra.

4. Lépés

Kisebb tálakba szedjük a pudingot és ráhelyezünk pár habfelhőt. Ízlés szerint megszórható csokoládé-, vagy kókuszreszelékkel.

Hozzászólások (1)

Valeria_Kertesz 2023. 06. 04.

Borzalmas nyomkodni ,mire a végére érek !!! Katasztrofa!!!!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új