HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Klasszikus madártej
Gyerekkorunk nagy kedvence a madártej. Elkészítése, s nem utolsósorban az elfogyasztása minden bizonnyal rengetek nosztalgikus emléket ébreszt majd bennünk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
A habhoz
- 11⁄2 l tej
- 5 tojássárgája
- 2 vaníliás pudingpor
- 1 vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
A habhoz
- 5 tojásfehérje
- 5 evőkanál kristálycukor
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Forraljunk fel 1,3 liter tejet. A maradék 2 dcl tejben a tojás sárgáját keverjük el a cukrokkal, és a pudingporral.
2. Lépés
A tojásfehérjéből és az öt kanál kristálycukorból kemény habot verünk. Amikor a tej felforrósodott, habfalatkákat kanalazunk bele, és 1-2 perc alatt minden oldalukat megfőzzük. Így lesz tartósabb az alakjuk. Végül egy tányérra szedjük ki mindet.
3. Lépés
A tojássárgájás keveréket beleöntjük a forró tejbe, és pudingot készítünk a kívánt állagúra.
4. Lépés
Kisebb tálakba szedjük a pudingot és ráhelyezünk pár habfelhőt. Ízlés szerint megszórható csokoládé-, vagy kókuszreszelékkel.
Borzalmas nyomkodni ,mire a végére érek !!! Katasztrofa!!!!