Forrás: Pixabay: ink_lee0
Klasszikus ropogós kacsa steak Frites
A Duck Steak Frites a feje tetejére állítja a steak frites francia élvezetét azzal, hogy a jó öreg steak-et a kacsa kifinomultságával helyettesíti.
Hozzávalók
- 4 Kacsamell bőrrel
- 1 kg Burgonya, lehetőleg ruszin burgonya
- 4 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 5 ágak Kakukkfű, friss
- 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
Eljárás
Kezdje a sült krumpli előkészítésével. Melegítse elő a sütőt 200C-ra (400F), és szeletelje fel a burgonyát a kívánt formára. Kenje be őket olívaolajjal, sóval és borssal, ügyelve arra, hogy minden egyes sült krumplit beborítson. Terítsük őket egy tepsire, és dobjuk be a sütőbe. Körülbelül 45-50 perc alatt sül meg, de folyamatosan ellenőrizze, hogy aranybarna legyen. Ha félidőben megfordítjuk őket, egyenletesebb lesz a sütés.
Amíg a sült krumpli varázsol, készítse elő a kacsát. Saját tapasztalatom alapján azt javaslom, hogy a kacsamell zsíros oldalát keresztbe-kasul vágjuk be, a zsírba vágva, de a húsba nem. Ez lehetővé teszi, hogy a zsír könnyen kiolvadjon a sütés során, és ropogós bőrt eredményez.
Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és tegyük a mellet bőrrel lefelé. Süssük kb. 6-7 percig, amíg a bőr ropogós lesz, majd fordítsuk meg, és süssük további 5-6 percig. Ha még rózsaszínű a közepük, akkor a tökéletes közepesen átsült állapotot érhetjük el, ha kivesszük őket.
Hagyjuk a kacsát néhány percig pihenni, majd szeleteljük fel csíkokra. Rendezzük el a kacsacsíkokat egy tányéron, a sült krumplit pedig csöpögtessük le konyhai papíron, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk. Ezután tálalja fel a sült krumpliját a kacsa mellé.
Szabotálja a frites-t friss kakukkfűvel és apróra vágott fokhagymával megszórva. Ez a kombináció hihetetlen fűszeres ízt kölcsönöz a sült krumplinak.
Tálaljuk forrón, salátával vagy tetszés szerinti mártogatóssal, et voila - a kacsa steak frites készen áll az elfogyasztásra!