HIRDETŐ

Koktélparadicsom befőtt

A koktélparadicsombefőtt a tél beköszöntével egy kis napsütést hoz a hétköznapokba. Friss, illatos, finomban savanykás és üde, remekül illik a húsételekhez, salátákhoz, szendvicsekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg koktélparadicsom Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 2 citrom leve Hozzáadott
  • szegfűszeg Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A koktélparadicsomokat langyos vízbe áztatjuk, majd leöblítjük őket.

2. Lépés

A befőttekhez szükséges cukorszirupot készítünk. A vizet felforraljuk a cukorral, a citromlével, a szegfűszeggel és a fahéjjal együtt.

3. Lépés

Amint a cukor teljesen feloldódott, a továbbra is forró szirupba belemerítjük a koktélparadicsomokat.

4. Lépés

Megvárjuk, amíg a szirup ismét forrni kezd, majd addig főzzük a paradicsomokat, amíg puhává nem válnak.

5. Lépés

Az elkészült paradicsombefőttet forrón, előzetesen sterilizált üvegekbe töltjük, majd az üvegeket lezárt fedéllel közvetlenül lezárjuk.

6. Lépés

Végül a lezárt üvegeket pokróccal letakarva hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új