Koktélparadicsom befőtt
A koktélparadicsombefőtt a tél beköszöntével egy kis napsütést hoz a hétköznapokba. Friss, illatos, finomban savanykás és üde, remekül illik a húsételekhez, salátákhoz, szendvicsekhez.
Hozzávalók
- 1 kg koktélparadicsom
- 1 l víz
- 500 g cukor
- 2 citrom leve
- szegfűszeg
- Fahéj
- 1 teáskanál só
Eljárás
A koktélparadicsomokat langyos vízbe áztatjuk, majd leöblítjük őket.
A befőttekhez szükséges cukorszirupot készítünk. A vizet felforraljuk a cukorral, a citromlével, a szegfűszeggel és a fahéjjal együtt.
Amint a cukor teljesen feloldódott, a továbbra is forró szirupba belemerítjük a koktélparadicsomokat.
Megvárjuk, amíg a szirup ismét forrni kezd, majd addig főzzük a paradicsomokat, amíg puhává nem válnak.
Az elkészült paradicsombefőttet forrón, előzetesen sterilizált üvegekbe töltjük, majd az üvegeket lezárt fedéllel közvetlenül lezárjuk.
Végül a lezárt üvegeket pokróccal letakarva hagyjuk kihűlni.