HIRDETŐ

Koktélparadicsom befőtt

A koktélparadicsombefőtt a tél beköszöntével egy kis napsütést hoz a hétköznapokba. Friss, illatos, finomban savanykás és üde, remekül illik a húsételekhez, salátákhoz, szendvicsekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg koktélparadicsom Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 2 citrom leve Hozzáadott
  • szegfűszeg Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A koktélparadicsomokat langyos vízbe áztatjuk, majd leöblítjük őket.

2. Lépés

A befőttekhez szükséges cukorszirupot készítünk. A vizet felforraljuk a cukorral, a citromlével, a szegfűszeggel és a fahéjjal együtt.

3. Lépés

Amint a cukor teljesen feloldódott, a továbbra is forró szirupba belemerítjük a koktélparadicsomokat.

4. Lépés

Megvárjuk, amíg a szirup ismét forrni kezd, majd addig főzzük a paradicsomokat, amíg puhává nem válnak.

5. Lépés

Az elkészült paradicsombefőttet forrón, előzetesen sterilizált üvegekbe töltjük, majd az üvegeket lezárt fedéllel közvetlenül lezárjuk.

6. Lépés

Végül a lezárt üvegeket pokróccal letakarva hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek