:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/F_KwThaguZfUiz3jLXpR/0d792a15784022b0be7f17c754cc82.png)
Forrás: Eva-Katalin for iStockPhotos
Kókuszos sütemény a tálcáról
Ez a finom kókuszos sütemény a tálcáról az egyik kedvenc receptem különleges alkalmakra. Puha tésztájával és édes kókuszos kéregével mindig nagy sikert arat a vendégeim körében. Gyakran készítettem már születésnapi partikra és családi ünnepségekre, és mindig nagy sikert aratott.
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 g liszt
- 200 g cukor
- 125 g vaj
- 4 Tojás
- 1 sütőpor
- egy csipet só
A bevonathoz:
- 200 g kókuszreszelék
- 200 g Krém
- 150 g cukor
- 2 Csomag vaníliás cukor
Eljárás
A kókuszos sütemény tálcáról való sütéséhez a sütőt 180°C-ra előmelegítjük, ami megfelelő hőmérsékletet biztosít ennek a süteménynek, és egyenletes sütési folyamatot biztosít.
A tésztához keverje össze a lisztet, a cukrot, a vajat, a tojást, a sütőport és egy csipet sót egy nagy tálban. Javaslom, hogy legalább 5 percig verjük a tésztát, hogy szép habos legyen.
Most terítsük a tésztát egy előkészített sütőlemezre. Én itt sütőpapírt szoktam használni, hogy a sütemény ne ragadjon a tálcához.
A feltéthez a tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot egy serpenyőben felforraljuk. Amint a tejszín felforrt, keverjük bele a kókuszreszeléket, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután egyenletesen eloszlatjuk a keveréket a tésztán.
Most tegyük a süteményünket az előmelegített sütőbe körülbelül 20-25 percre. Rendszeresen ellenőrizzük, minden sütő más és más, és nem szeretnénk, ha a torta megégne.
Amint a kókuszos sütemény aranybarna, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni a tálcán. Jó étvágyat!
A hozzávalóknál szódabikarbóna szerepel, viszont az elkészítés leírásánál sütőpor van feltüntetve. Melyik a helyes, és hány gramm szükséges?