HIRDETŐ

Forrás: eduardolopezcoronadophoto from Canva

Kolbászos hagymás bab

Ez az egyszerű, de ízletes hagyományos magyar étel tökéletes kiegészítő lehet minden húsféle mellé. A kolbász pikáns íze remekül harmonizál a hagyma édességével és a bab textúrájával. Az egész család imádni fogja!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g száraz bab Hozzáadott
  • 200 g kolbász Hozzáadott
  • 2 darab hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgóolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Az előkészítéshez áztassuk be a száraz babot egy éjszakán át, majd öblítsük le és csepegtessük le.

2. Lépés

A kolbászt vágjuk fél centiméter vastag szeletekre.

3. Lépés

A hagymákat és a fokhagymákat vágjuk apróra.

4. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsük fel a napraforgóolajat, majd adjuk hozzá a hagymákat és a fokhagymát, állandó keverés mellett sütjük őket, amíg aranybarnák nem lesznek.

5. Lépés

Adjuk hozzá a fél centiméter vastag kolbászszeleteket, keverjük át őket a hagymákkal.

6. Lépés

Keverjük hozzá a piros paprikát, a sót és a borsot.

7. Lépés

Adjuk hozzá a babot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.

8. Lépés

Főzzük kis lángon, amíg a bab meg nem puhul, kb. 30-40 perc.

9. Lépés

Tálaljuk forrón. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek