HIRDETŐ

Forrás: eduardolopezcoronadophoto from Canva

Kolbászos hagymás bab

Ez az egyszerű, de ízletes hagyományos magyar étel tökéletes kiegészítő lehet minden húsféle mellé. A kolbász pikáns íze remekül harmonizál a hagyma édességével és a bab textúrájával. Az egész család imádni fogja!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g száraz bab Hozzáadott
  • 200 g kolbász Hozzáadott
  • 2 darab hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgóolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Az előkészítéshez áztassuk be a száraz babot egy éjszakán át, majd öblítsük le és csepegtessük le.

2. Lépés

A kolbászt vágjuk fél centiméter vastag szeletekre.

3. Lépés

A hagymákat és a fokhagymákat vágjuk apróra.

4. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsük fel a napraforgóolajat, majd adjuk hozzá a hagymákat és a fokhagymát, állandó keverés mellett sütjük őket, amíg aranybarnák nem lesznek.

5. Lépés

Adjuk hozzá a fél centiméter vastag kolbászszeleteket, keverjük át őket a hagymákkal.

6. Lépés

Keverjük hozzá a piros paprikát, a sót és a borsot.

7. Lépés

Adjuk hozzá a babot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.

8. Lépés

Főzzük kis lángon, amíg a bab meg nem puhul, kb. 30-40 perc.

9. Lépés

Tálaljuk forrón. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új