Forrás: eduardolopezcoronadophoto from Canva
Kolbászos hagymás bab
Ez az egyszerű, de ízletes hagyományos magyar étel tökéletes kiegészítő lehet minden húsféle mellé. A kolbász pikáns íze remekül harmonizál a hagyma édességével és a bab textúrájával. Az egész család imádni fogja!
Hozzávalók
- 500 g száraz bab
- 200 g kolbász
- 2 darab hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál napraforgóolaj
Eljárás
Az előkészítéshez áztassuk be a száraz babot egy éjszakán át, majd öblítsük le és csepegtessük le.
A kolbászt vágjuk fél centiméter vastag szeletekre.
A hagymákat és a fokhagymákat vágjuk apróra.
Egy nagy lábasban hevítsük fel a napraforgóolajat, majd adjuk hozzá a hagymákat és a fokhagymát, állandó keverés mellett sütjük őket, amíg aranybarnák nem lesznek.
Adjuk hozzá a fél centiméter vastag kolbászszeleteket, keverjük át őket a hagymákkal.
Keverjük hozzá a piros paprikát, a sót és a borsot.
Adjuk hozzá a babot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Főzzük kis lángon, amíg a bab meg nem puhul, kb. 30-40 perc.
Tálaljuk forrón. Jó étvágyat!