HIRDETŐ

Kolbászos krumplileves tejföl nélkül0

Ez a leves az egyik kedvencem, egyszerű, tápláló és nagyon ízletes. Minden alkalommal, amikor családtagok vagy barátok jönnek át, megpróbálom elkészíteni nekik, és mindig nagy sikert arat. Nem használok tejfölt, hogy a leves könnyebb legyen, de nem veszít az ízéből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g főző krumpli Hozzáadott
  • 150 g füstölt kolbász Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 112 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kiskanal őrölt bors Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk, a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a zöldpaprikát karikákra, a kolbászt pedig cikkelyekre vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Pár percig pirítjuk őket, míg a hagyma üveges nem lesz, majd hozzáadjuk a kolbászt.

3. Lépés

5-10 percig sütjük, míg a kolbász át nem veszi a hagyma ízét.

4. Lépés

Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, a zöldpaprikát, a krumplit és a fűszereket. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel.

5. Lépés

Hagyjuk, hogy a leves felforrjon, majd takaréklángon tovább főzzük 30-40 percig, míg a krumpli meg nem puhul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új