Kolbászos krumplileves tejföl nélkül0
Ez a leves az egyik kedvencem, egyszerű, tápláló és nagyon ízletes. Minden alkalommal, amikor családtagok vagy barátok jönnek át, megpróbálom elkészíteni nekik, és mindig nagy sikert arat. Nem használok tejfölt, hogy a leves könnyebb legyen, de nem veszít az ízéből.
Hozzávalók
- 500 g főző krumpli
- 150 g füstölt kolbász
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 2 evőkanál olaj
- 11⁄2 l víz
- 11⁄2 evőkanál pirospaprika
- 1 kiskanal őrölt bors
- só ízlés szerint
Eljárás
A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk, a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a zöldpaprikát karikákra, a kolbászt pedig cikkelyekre vágjuk.
Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Pár percig pirítjuk őket, míg a hagyma üveges nem lesz, majd hozzáadjuk a kolbászt.
5-10 percig sütjük, míg a kolbász át nem veszi a hagyma ízét.
Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, a zöldpaprikát, a krumplit és a fűszereket. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel.
Hagyjuk, hogy a leves felforrjon, majd takaréklángon tovább főzzük 30-40 percig, míg a krumpli meg nem puhul.