HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Kolbászos savanyú káposzta leves

Hideg van, nyakunkon a tél, úgyhogy jobban teszitek, ha készül otthon jó nagy lábas, ízletes savanyú káposztaleves.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ek zsír Hozzáadott
  • 500 g sertéscomb Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 tk sűrített paradicsom Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g húsos szalonna Hozzáadott
  • 2 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 500 g savanyú káposzta Hozzáadott
  • 70 g kolbász Hozzáadott
  • 3 ks csiperkegomba Hozzáadott
  • 1 ks alaplézselé Hozzáadott
  • 2 ek tejföl Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először is egy lábasban a zsíron erősen körbepirítjuk a felkockázott sertéscombot, majd kivesszük és félretesszük.

2. Lépés

A hagymát finomra vágjuk, beledobjuk a forró edénybe, és megdinszteljük egy kanálka zsír hozzáadásával. Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítjuk, majd felöntjük néhány deci vízzel, majd visszaforraljuk és zsírjára pirítjuk.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a köményt, a borsot, a babérlevelet, a majorannát és a két gerezd fokhagymát felszeletelve. A szalonnát felcsíkozzuk, szintén az alapba dobjuk, és kevergetve megpirítjuk.

4. Lépés

Mellédobjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, hogy a hús átvegye az ízét, és 30-40 percig főzzük, a folyadékot folyamatosan pótolva.

5. Lépés

Hozzáadjuk a káposztát, karikázzuk fel a kolbászt, és szintén az alaphoz adjuk, majd összeforgatjuk, beleszórjuk a felszeletelt gombát, és felöntjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen.

6. Lépés

A húst puhulásáig főzzük, nagyjából még további 20 percet, majd hőkiegyenlítéssel behabarjuk, azaz a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és némi forró főzőlével, mielőtt a levesbe öntenénk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák