HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Kolozsvári káposzta

Ezt az ízletes és hagyományos magyar ételt évtizedek óta készítem a családomnak, és a legnagyobb örömmel megosztom veled is. Hidd el, az elkészítése sokkal könnyebb, mint gondolnád!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks nagy fej káposzta Hozzáadott
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 2 ks nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 Szál fokhagyma Hozzáadott
  • szalonna Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 150 g Rizs Hozzáadott
  • 1 l húsleves alap (ez nem kötelező, vízzel is készítheted) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először a káposztát vágd fel vékony csíkokra, majd tedd félre.

2. Lépés

Sütőben süssetek le kevés szalonnát, majd a zsírját használd a hagyma megfuttatásához. Fontos, hogy a hagyma ne égjen odára, csak arany színű legyen.

3. Lépés

A darált húshoz add hozzá az aprított fokhagymát, majd fűszerezzed meg sóval és borssal.

4. Lépés

Egy nagy lábosban pirítsd meg a hagymát a szalonnazsíron, majd adj hozzá egy evőkanál pirospaprikát.

5. Lépés

Adj hozzá rizst és a darált húst is, majd pirítsd addig, amíg a hús fehéredni nem kezd.

6. Lépés

Ezután jöhet a felvágott káposzta. Add hozzá a húsleves alapot, és főzd kb. 1,5 órán keresztül fedő alatt, közepes lángon.

7. Lépés

Fűszerezd még sóval és borssal, majd hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

8. Lépés

Húsd ki az ételt a lábasból hatalmas tálra, és tálald forrón. A káposzta hűlés közben összeér, így igazi, laktató ételköltemény lesz belőle.

9. Lépés

Kimérheted kis tányérokba is, és már indulhat is az ízorgia!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új