HIRDETŐ

Kolozsvári rakott káposzta

Imádni fogja ezt az egyszerű kolozsvári káposztát. Ugyanolyan ízű, mint a nagymamáé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Hozzávalók

  • 250 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 250 g Főtt marhahús Hozzáadott
  • 1 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 250 g Rizs Hozzáadott
  • 1 A kolbász nem kell lennie Hozzáadott
  • 1 A szalonna nem kell lennie Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 2 db gerezd fokhagyma Hozzáadott

Az öntözéshez

  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • Hígításhoz tej Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
  • zúzott kömény Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Szárított zöldség Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Alaposan megmossuk a káposztát folyó víz alatt és vékony csíkokra vágjuk. Vízzel teli edénybe tesszük és kb. 30 percig főzzük.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd aranybarnára pirítjuk olajon a serpenyőben. Hozzáadjuk a darált húst és a kolbászt (ha használjuk) és jól megpirítjuk.

3. Lépés

A rizst főzzük meg a csomagoláson található utasítás szerint. A sült húst és hagymát adjuk hozzá a megfőtt rizshez.

4. Lépés

A mártáshoz keverjük össze a savanyú tejszínt, tojást, őrölt paprikát, őrölt borsot, tört köményt, sót és szárított zöldséget. Mindent jól keverjünk össze és adjunk hozzá tejfölt a hígításhoz.

5. Lépés

Leszűrjük a káposztát a fazékból és összekeverjük a rizskeverékkel.

6. Lépés

Kiolajozzuk a tepsit és rétegezzük a káposzta és rizs keverékét, közben minden réteget finoman megszórunk felvágott szalonnával.

7. Lépés

Végül öntsük le az egész káposztát a kész öntettel és tegyük be a 180°C-ra előmelegített sütőbe kb. 40-45 percre, amíg meg nem barnul és meg nem fő.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új