HIRDETŐ

Kolozsvári rakott káposzta

Imádni fogja ezt az egyszerű kolozsvári káposztát. Ugyanolyan ízű, mint a nagymamáé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Hozzávalók

  • 250 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 250 g Főtt marhahús Hozzáadott
  • 1 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 250 g Rizs Hozzáadott
  • 1 A kolbász nem kell lennie Hozzáadott
  • 1 A szalonna nem kell lennie Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 2 db gerezd fokhagyma Hozzáadott

Az öntözéshez

  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • Hígításhoz tej Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
  • zúzott kömény Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Szárított zöldség Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Alaposan megmossuk a káposztát folyó víz alatt és vékony csíkokra vágjuk. Vízzel teli edénybe tesszük és kb. 30 percig főzzük.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd aranybarnára pirítjuk olajon a serpenyőben. Hozzáadjuk a darált húst és a kolbászt (ha használjuk) és jól megpirítjuk.

3. Lépés

A rizst főzzük meg a csomagoláson található utasítás szerint. A sült húst és hagymát adjuk hozzá a megfőtt rizshez.

4. Lépés

A mártáshoz keverjük össze a savanyú tejszínt, tojást, őrölt paprikát, őrölt borsot, tört köményt, sót és szárított zöldséget. Mindent jól keverjünk össze és adjunk hozzá tejfölt a hígításhoz.

5. Lépés

Leszűrjük a káposztát a fazékból és összekeverjük a rizskeverékkel.

6. Lépés

Kiolajozzuk a tepsit és rétegezzük a káposzta és rizs keverékét, közben minden réteget finoman megszórunk felvágott szalonnával.

7. Lépés

Végül öntsük le az egész káposztát a kész öntettel és tegyük be a 180°C-ra előmelegített sütőbe kb. 40-45 percre, amíg meg nem barnul és meg nem fő.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek