HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Könnyed, tápláló és népszerű Paradicsomos rizs
A paradicsomos rizs könnyed, tápláló és népszerű fogás, melyet gyakran készítenek főzeléknek vagy köretnek egyaránt. Bármilyen húsos fogáshoz kitűnően passzol, mint például sertéshús, csirke vagy hal. Gazdag ízét a frissen főzött rizs és a paradicsom adja.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 200 g Rizs
- 2 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ks paradicsom
- fűszerek (só, bors pirospaprika bazsalikom)
- 2 evőkanál olaj
- 500 ml víz
HIRDETŐ
Eljárás
35 perc.
1. Lépés
A hagymákat és fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.
2. Lépés
Hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert fűszereket, és tovább pirítjuk.
3. Lépés
Beletesszük a meghámozott, apróra vágott paradicsomokat, és összefőzzük.
4. Lépés
Hozzáadjuk a rizst, összekeverjük, majd felöntjük a vízzel.
5. Lépés
Kicsi tűzön, lefedve főzzük, míg a rizs megpuhul. Szükség esetén még vizet adhatunk hozzá.
6. Lépés
Ha a rizs már puha, lehúzzuk a tűzről, és 10 percig pihentetjük lefedve.