HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyed, tápláló és népszerű Paradicsomos rizs

A paradicsomos rizs könnyed, tápláló és népszerű fogás, melyet gyakran készítenek főzeléknek vagy köretnek egyaránt. Bármilyen húsos fogáshoz kitűnően passzol, mint például sertéshús, csirke vagy hal. Gazdag ízét a frissen főzött rizs és a paradicsom adja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 5 ks paradicsom Hozzáadott
  • fűszerek (só, bors pirospaprika bazsalikom) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A hagymákat és fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert fűszereket, és tovább pirítjuk.

3. Lépés

Beletesszük a meghámozott, apróra vágott paradicsomokat, és összefőzzük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a rizst, összekeverjük, majd felöntjük a vízzel.

5. Lépés

Kicsi tűzön, lefedve főzzük, míg a rizs megpuhul. Szükség esetén még vizet adhatunk hozzá.

6. Lépés

Ha a rizs már puha, lehúzzuk a tűzről, és 10 percig pihentetjük lefedve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új