Könnyű és ízletes Cukkini lepény
Könnyű, ízletes és egészséges, a cukkini lepény tökéletes választás ebédre vagy vacsorára. Ezzel a recepttel könnyedén elkészíthető, így a sütéshez kezdhetünk.
Hozzávalók
- 2 Közepes cukkini
- 2 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1⁄2 teáskanál só
- 1⁄4 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál friss zöldfűszer
Eljárás
Mossuk meg a cukkiniket, és reszeljük le őket. A reszeléket helyezzük egy szűrőbe, szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni 10 percig, hogy a cukkini kinyerje a nedvességét.
Ezután nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet a cukkiniből.
Egy tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a lisztet, az olívaolajat, a fűszereket és a reszelt cukkinit. Keverjük jól össze.
A masszából kis főzéssel nokedli nagyságú lepényeket formázunk.
Egy serpenyőben, kissé olajozott felületen, közepes hőmérsékleten süssük a cukkini lepényeket mindkét oldalukon aranybarnára.
Papírtörlővel itassuk fel a felesleges olajat, majd tálaljuk azonnal.