HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Könnyű és puha sörtorta
A sörtorta egy könnyű, puha, kissé édeskés sütemény, amelyet joghurttal készítünk. A sütemény nagyon egyszerűen elkészíthető, és remek alternatívája a hagyományos tortáknak.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 250 g liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál só
- 100 g vaj, szobahőmérsletű
- 150 g cukor
- 2 ks tojás
- 125 ml sör
- 50 g dió, apróra vágva
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra, és készíts elő egy közepes méretű sütőformát.
2. Lépés
Keverd össze a lisztet, sütőport és sót egy tálban.
3. Lépés
Egy másik tálban keverd össze a vajat és cukrot, majd add hozzá a tojásokat egyesével, és keverd simára.
4. Lépés
Lassan öntsd hozzá a lisztes keveréket a vajas keverékhez, majd keverd jól össze.
5. Lépés
Végül add hozzá apróra vágott diót is, és óvatosan keverd össze.
6. Lépés
Öntsd a tésztát a formába, majd süsd 45-50 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.
7. Lépés
Miután kész, hagyd kihűlni a süteményt a formában, majd szolgáld fel szeletelve.