HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyű és puha sörtorta

A sörtorta egy könnyű, puha, kissé édeskés sütemény, amelyet joghurttal készítünk. A sütemény nagyon egyszerűen elkészíthető, és remek alternatívája a hagyományos tortáknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 100 g vaj, szobahőmérsletű Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 125 ml sör Hozzáadott
  • 50 g dió, apróra vágva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra, és készíts elő egy közepes méretű sütőformát.

2. Lépés

Keverd össze a lisztet, sütőport és sót egy tálban.

3. Lépés

Egy másik tálban keverd össze a vajat és cukrot, majd add hozzá a tojásokat egyesével, és keverd simára.

4. Lépés

Lassan öntsd hozzá a lisztes keveréket a vajas keverékhez, majd keverd jól össze.

5. Lépés

Végül add hozzá apróra vágott diót is, és óvatosan keverd össze.

6. Lépés

Öntsd a tésztát a formába, majd süsd 45-50 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.

7. Lépés

Miután kész, hagyd kihűlni a süteményt a formában, majd szolgáld fel szeletelve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új