HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Könnyű fatörzs torta

Egy igazi csokiimádós, trüffelkrémes finomság, a fatörzs torta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5

Piskóta

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 4 ek liszt Hozzáadott
  • 2 ek víz Hozzáadott
  • 1 kh szódabikarbóna Hozzáadott

Krém

  • 2 dl habtejszín Hozzáadott
  • 20 dkg étcsokoládé Hozzáadott
  • 1 ek méz Hozzáadott
  • 0.3 dkg tejszín Hozzáadott
  • 1 ks narancshéj Hozzáadott
  • 4 dkg puha vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

210 perc.
1. Lépés

A trüffelkrémhez a tejszínt a mézzel forrásig melegítjük, majd beledobjuk az apróra vágott étcsokoládét, és egyneművé keverjük. Hozzákeverjük még a tejszínt és a narancs lereszelt héját is, végül a puha vajat és a sót is. A krémet teljesen kihűtjük 2-3 óra alatt.

2. Lépés

A piskótához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a tojássárgákat, és lassan belecsurgatjuk a vizet is. A sütőport és a lisztet összekeverjük, átszitáljuk, majd két részletben beleforgatjuk a tojáshabba vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.

3. Lépés

A piskótatésztát a gáztepsin vékonyan szétterítjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor már halvány aranybarna lesz a teteje. Ekkor óvatosan lehúzzuk a piskótáról a sütőpapírt, még melegen egy konyharuhára fektetjük, és jó szorosan feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

A kihűlt krémet habverővel kihabosítjuk. A kihűlt piskótát kitekerjük, majd megkenjük a krém kb. kétharmadával, és szorosan feltekerjük. A tekercs kb. egynegyedét srégen levágjuk, és a tekercs oldalához illesztjük – ez lesz az ág a fatörzsön. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk a fatörzset, nem kell simára, akkor jó, ha olyan, mint a fa törzse.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új