Könnyű kefires sütemény
Egy finom és könnyű sütemény, aminek a tésztájába kefir kerül, valamint a tetejére pedig egy könnyű tejfölös kr. A süteményt a hűtőben kell pihentet, így igazán friss és hűvös lesz.
Hozzávalók
Tésztához:
- 2 bögre liszt
- 1 Csomag szódabikarbóna
- 1⁄2 bögre cukor
- 1⁄2 bögre kefir
- 1⁄4 bögre olaj
- 2 ks tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
Krémhez:
- 1 bögre tejföl
- 1⁄4 bögre porcukor
- 1⁄2 citrom leve és reszelt héja
Tetejére:
- 1⁄4 bögre finomra vágott dió
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt fokra és készítsd elő a sütemény formát (kivajazzuk vagy kibéleljük sütőpapírral).
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy tálban.
Egy másik tálban keverd össze a cukrot, kefirt, olajat, tojásokat és vanília kivonatot.
Lassan keverd hozzá a lisztet a nedves hozzávalókhoz, amíg egy homogén masszát nem kapunk.
Öntsd a masszát az előkészített sütemény formába és simítsd el a tetejét.
Süsd a sütőben kb.30 percig, vagy amíg a tészta szépen meg nem sül.
Miután kész, hagyd teljesen kihűlni, majd tedd hűtőbe 1-2 órára.
Közben készítsd el a krémet az összes hozzávaló összekeverésével.
Miután kihűlt, vágd a süteményt darabra és szedd rá a krémet.
Szórd meg az egészet finomra vágott dióval.
Tálald hűvös állapotban és élvezd a kefires sütemény finomságát!